Ev sahiplerinden kiracılara 'Ya yüzde 60 arttır, ya da evimden çık' baskısı

Ev sahiplerinden kiracılara 'Ya yüzde 60 arttır, ya da evimden çık' baskısı

İstanbul'da kiralık ve satılık konutların fiyatları son bir yılda hızlı bir yükselişe girdi. Fahiş kira fiyatlarının kendilerini de mağdur ettiğini söyleyen Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu, bazı ev sahiplerinin kiracılara "Ya yüzde 60 arttır, ya da evden çık" baskısı yaptığını, bazılarının ise emlakçı gibi komisyon aldıklarını iddia etti.

İstanbul'da kiralık ve satılık konutların fiyatları son bir yılda hızlı bir yükselişe girmesi, dönemsel olarak kiralık ev arayışının artmasıyla da kentin birçok semtinde boş konut bulmak zorlaştı.

Kocaeli Emlakçılar Derneği ve Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, son zamanlarda artan konut kiraları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pandeminin etkisiyle yaklaşık 2 yıldır zorlu bir süreçten geçildiğini söyleyen Hacıoğlu, "Bütün sektörler durma ve bekleme süresine geçti. Bu süre içerisinde konut üretici firmalar konut üretmedi. Sokakta sohbet ettiğim öğrencilerin bazıları ağustos ayında gelmiş evlerini tutmuş, bazıları 4 ay önce ev tutmuş. Böyleleri uygun fiyata ev kiraladılar" dedi.

aw426399-02-copy.jpg
Kocaeli Emlakçılar Derneği ve Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu

'YA ARTTIR YA DA EVDEN ÇIK'

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını söyleyen Hacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Öğrencilerin bir anda gelmeleri, kentteki bin TL'lik kirayı 2 bin TL'ye, 2 bin TL'lik kiraları 3 bin TL'ye çıkardı. Bu da fırsatçılık oldu. Biz şunu da tespit ettik; örneğin ben geçtiğimiz yıl üniversite okumak için Kocaeli'ye geldim. Bin TL kira bedeli olan bir ev tuttum, sözleşmem bitiyor ve 2 yıl daha yenilemek istiyorum. Ama ev sahibim yenilemiyor. Aksine, 'Ya yüzde 60 arttır, ya da evimden çık' diyor. Yani kişiyi çıkmaya zorluyor. Çıktıktan sonra ise yeni kiracı adayına daha yüksek fiyatlara veriyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN