Ev ve araba alma hayaline kibrit çakıldı! Kredi faizlerinde rekor artış: O seviyeyi aştı

Ev ve araba alma hayaline kibrit çakıldı! Kredi faizlerinde rekor artış: O seviyeyi aştı

Merkez Bankası'nda yaşanan son hareketliliğin ardından kredi faiz oranlarında önemli artışlar meydana geldi. Peki, kredi faizleri ne kadar oldu? İşte, ihtiyaç, konut ve araç kredilerindeki son durumun detayı...

Merkez Bankası'nın son 3 ay içinde attığı hamlelerin ardından kredi faiz oranlarında ciddi değişimler yaşandı. Öyle ki yüzde 30 seviyelerinde olan ihtiyaç kredisi faizi yüzde 60'ı buldu. Yüzde 20'lerde olan taşıt kredisi faizi yüzde 46'ya çıkarken; konut kredisinin faizi yüzde 16'dan yüzde 38'e, ticari kredi faizi de yüzde 14'ten yüzde 40'a çıktı. Faizlerdeki artışla birlikte krediler de 2 katını görmüş oldu.

Bankalardaki ortalama ihtiyaç kredisi faizleri geçtiğimiz hafta yaklaşık 7 puan daha artış yaşayarak yüzde 59,71'i gördü. Öyle ki ihtiyaç kredisi faizlerindeki 2 haftalık artış 13 puanı geçmiş durumda. Bu gelişme ile birlikte seçimden önce yüzde 30 seviyelerinde olan ihtiyaç kredisi faizleri, 4 ay içinde 2 katına çıktı.

pzt-h-8-1.jpg

TAŞIT KREDİSİ FAİZLERİ YÜZDE 50'YE DAYANDI

Geçen hafta taşıt kredisi faizlerinde de yaşanan 10 puanlık yükseliş ile faiz oranları yüzde 46,46'ya ulaştı. Seçimlerden önce yüzde 20 seviyesinde olan taşıt kredisi faizlerinde 2 kattan fazla artış görüldü.

YÜZDE 14'LÜK KREDİ YÜZDE 40 OLDU

Seçimlerden önce limit az olsa da yüzde 16'ları gören ortalama konut kredisi faizleri de geçtiğimiz hafta yüzde 38,85'e ulaştı. Seçimlerden önce uygulanan faiz tavanı ile beraber yüzde 14'lere kadar gerileyen ortalama ticari kredi faizleri de geçtiğimiz hafta yüzde 40,87'ye ulaştı. Ticari kredi faizleri de seçimlerden öncesine göre üçe katlanmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN