Evi olana da ödemeden kaçar yok! Ev sahipleri için ek vergi kapıda: Birden fazla evi olanlar kira gibi vergi ödeyecek

Evi olana da ödemeden kaçar yok! Ev sahipleri için ek vergi kapıda: Birden fazla evi olanlar kira gibi vergi ödeyecek

Ev sahiplerine kötü haber geldi! Evi olanlar ödemekten kaçamayacak. Motorlu Taşıt Vergisi 'nin (MTV) ardından sırada ek vergi konutlarda. Konut piyasasına sert değişiklikler bekleniyor. İşte tüm detaylar...

Yeni yıla sayılı günler kala konut sahipleri için ek vergi konuşuluyor. Motorlu Taşıt Vergisi'nde (MTV) alınan ek vergilerin ardından sıra ev sahiplerine geldi. Birden fazla ev sahibi olanlar yandı.

EV SAHİPLERİ KİRA GİBİ VERGİ ÖDEYECEK

Konut piyasasında beklenen yeni düzenlemeye dair açıklamalar geldi. Milyonların gündeminde yer alan ek MTV ödemesinin ardından bu kez aynı karar emlak sektöründe atılacak. Birden fazla evi olan vatandaşlara kötü haber geldi. Düzenleme kapsamında ikinci evlerden itibaren daha yüksek vergi ödenmesi tahminler arasında yer alıyor.

konut.jpg

KONUT VERGİLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Konut vergisi kapsamında Habertürk yazarı Rahim Ak paylaştı. Konut alımlarında ödenen vergilerde değişiklik yapılarak, günümüzde yüzde 4 olarak uygulanan konut kredisi düzenlenecek. İlk ev için yüzde 4 olarak devam edeceğini söyleyen Ak, ikinci ve üçüncü ev alımında oranlarda yükseliş olacağını söyledi.

İlk konut alımında yüzde 4 vergi uygulandığını söyleyen Ak, yazısında şu ifadelerden bahsetti; "ikinci ve üçüncü konut alımlarında artacağı düşünülen düzenlemede de vatandaş ilk evini satın alırken harç yüzde 4 olacak. İkinci evi almaya çalıştığınızda bu tutar muhtemelen bir kat artacak. Üçüncü, dördüncü belki daha fazla evi almaya çalıştığınızda belki birkaç kat daha artacak."

52162.jpg

YÜZDE 25'LİK SINIR KALKACAK

Konut vergisinde yapılan düzenlemeyle birlikte, piyasada düzene girmesi öngörülüyor. Fakat, yüksek fiyat sahibi olan konutları da etkileyecek vergi düzenlemesi sektörde büyük tepkilere neden olabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarında yer alanlara göre, yüzde 25 kira sınırı 1 Temmuz 2024 itibariyle son bulacak. Bu kararın uzatılmamasıyla birlikte konut piyasasında ciddi değişiklikler meydana gelebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN