Evi olanın başına talih kuşu kondu! 5 bin TL iadeler netleşti: Tapusunu alan belediyenin yolunu tutacak

Evi olanın başına talih kuşu kondu! 5 bin TL iadeler netleşti: Tapusunu alan belediyenin yolunu tutacak

Ev sahiplerini sevindirecek haber sonunda geldi. Tapusu olanlar son 5 yıla yönelik emlak vergileri için geri ödeme alabilecek. İşte, iade ödemeleriyle ilgili detaylar…

Tapusu olanlar, son 5 yılda ödedikleri emlak vergilerini geri alma hakkına sahip. Emlak vergisi mükelleflerine sunulan bu fırsat, 5 yıl geriye dönük para iadesi alma imkanı sunuyor. Fakat, bu haktan yararlanmak isteyenlerin başvuruda bulunması gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Muafiyetten yararlanmak isteyenlerin tek konutunun maksimum 200 metrekare olması ve tapu sahibinin başka bir geliri olmaması gerekiyor. Aynı zamanda bu haktan ev hanımları, şehit eşleri ile yetim çocukları, gaziler ve işsizler de yararlanabilecek.

evi-olana-tapu-para-iadesi.jpg

Muafiyetten yararlanmak isteyenlerin belediyeye dilekçe vererek başvurması gerekiyor. Şartları taşıdığı belirlenen kişilerin başvurusu kabul edildikten sonra son 5 yıla yönelik konut vergisi iadeleri yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN