Evim yok diye üzülmeyin! Bakanlık açıkladı: Başvuru yapana 300.000 TL ödeme…

Evim yok diye üzülmeyin! Bakanlık açıkladı: Başvuru yapana 300.000 TL ödeme…

Bakanlık tarafından sağlanan yardım ödemeleri için araştırmalar devam ediyor. Evi bulunmayan vatandaşlara 300.000 TL yardım yapılacağı duyuruldu. Karşılıksız yapılacak ödemeler için detaylar tek tek paylaşıldı. İşte barınma yardımı detayları…

Türkiye'de ev fiyatları rekor üstüne rekor kırarken ev sahibi olmakta imkansız bir hale geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 81 ilde farklı alanlarda yardım yapmaya devam ederken bu kez de barınma yardımı gündeme geldi. Evi olmayan vatandaşlara 300.000 TL nakit yardımı yapılacağı belirtilirken ödemelerin karşılıksız olarak verileceği duyurdu. İşte barınma yardımı detayları…

3+1 DAİRE SATIŞI BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri kapsamında evi olmayan vatandaşlara 300 bin TL nakit desteği verileceği duyuldu. Bununla birlikte Vakıfbank 340.000 TL'ye 3+1 dairelerin satışa çıkarıldığını belirtirken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan yardım detayları araştırılmaya devam ediyor.

para-almak1.jpg

Evi olmayan tüm vatandaşlara 300.000 TL'ye kadar nakit yardımı sağlayacağı belirtildi. Başvuru işlemlerinin e-devlet sistemi üzerinden online olarak yapılacağı belirtilirken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kurumları tarafından da şahsen başvuru işlemlerinin yapılabileceği bir uygulandığı. 18 yaşından büyük olan herkes bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri için başvurdu bulunabilecek.

konut-almak-001.jpg

BAŞVURU YAPANA 300 BİN TL YARDIM

Evi olmayan vatandaşlara yönelik yapılan nakit yardımları için ev onarımı, prefabrik ev yapımı, betonarme ev yapımı veya ev eşyası alımı gibi farklı alanlarda destek sağlanıyor. Bu kapsamda ev onarımları için 35.000 TL ile 100.000 TL arasında yardım yapılırken prefabrik ev yapımları için 200 bin TL, betonarme ev yapımı için 300 bin TL'ye kadar destek sağlanıyor.

para-koymak.jpg

ÖDEMELERDEN KİMDEN YARARLANABİLİR?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde yapılan ödemeler için detaylarda belli oldu. Şurada bulunacak kişilerde istenen şartlar şu şekildedir:
Oturulamayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri evlerin bakım onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı, afet kapsamında ev eşyası alımı gibi maddi yardımlar yapılacak.
Anne içerisinde kişi başına düşen net gelirim Asgari ücretin 1/3'ünden az olması,
Yaşlılık, engellilik tek ebeveyninde aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşıyor olması,
Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam listeli tapusuna sahip olma şartlarının sağlanması gerekmektedir.

konut-onarim.jpg​​​​​​​
ÖDEMELER İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Evi olmayan vatandaşlara yönelik sağlama destekler kapsamında başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Barınma yardımından yararlanmak isteyen kişilerin e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Online işlemleri yapamayan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şahsen başvuruda bulunabilir. Başvurular için istenen belgeler şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Gelir belgesi
  • Tapu fotokopisi
  • Ev onarımı veya yapımı için proje ve keşif raporu
  • Ev eşyası alımı için fatura veya proforma fatura

Belgelerin teslim edilmesi ile birlikte değerlendirme süreci başlarken değerlendirmenin sonucuna uygun görülen vatandaşların nakit yardımı yapılacağı belirtildi. Yardım miktarı ve ödeme şekli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN