Evinde 1-2-3-4 çocuğu olan aileler dikkat! Devlet başvuranlara 3.038 TL maaş bağlayacak

Evinde 1-2-3-4 çocuğu olan aileler dikkat! Devlet başvuranlara 3.038 TL maaş bağlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal destek ödemesi için başvuruda bulunacak ailelere 3.038 ₺ tutarında bir ödeme yapılacağı müjdesi duyuruldu. Sosyal destek ödemesinden faydalanmak için yapmanız gereken tek şey başvuruda bulunmaktır. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek ödemelerini haziran ayında da sürdürme kararı aldı. Bu destek ödemeleri arasında SED çocuk destek ödemesi de bulunuyor.

SED çocuk destek ödemesi, süreli ve geçici olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır. Geçici sosyal destek ödemesi yılda 1 veya 2 kez verilirken, süreli sosyal destek ödemesi ise aylık olarak başvuru sonucuna göre belirlenen tarihe kadar devam eder. Sosyal destek ödemesinin amacı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktır. Bu ödeme, ailede en fazla 2 çocuğu olan aileler için geçerlidir.

4 BİN 853 LİRAYA YÜKSELDİ

ödeme

SED çocuk destek ödemesi tutarı, diğer sosyal destek ödemeleri gibi belirli şartlara tabidir. Bu ödemeden faydalanmak isteyen ailelerin gelir durumu ve hanede yaşayan çocuk sayısı gibi kriterlere uygun olmaları gerekmektedir. Başvuruların incelenmesi ve onaylanmasının ardından aileler bu ödemeden yararlanabileceklerdir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Sosyal Ekonomik Destek kapsamında yapılan çocuk yardım ödemesi tutarı, ihtiyaç sahibi ailelere 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseltilmiştir. Ayrıca koruyucu ailelere verilen aylık ödeme tutarı da 3.644 TL'den 4.853 TL'ye yükseltilmiştir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN