Evinde hasar olanlara büyük müjde! Bütün borçları sıfırlandı: Resmi Gazete'de yayınlanan tarihi karar

Evinde hasar olanlara büyük müjde! Bütün borçları sıfırlandı: Resmi Gazete'de yayınlanan tarihi karar

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük neden olan depremlerde yüzlerce bina yerle bir oldu. Bölgede sağlam ev kalmazken devlet tarafından çalışmalar başladı. Evinde hasar olanlara güzel haber geldi. Bütün borçları sıfırlanacak! Karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlandı. Hemen başvurun sizin de tüm borçlarınız silinsin. Peki bu yardımdan kimler faydalanıyor? Başvurular nereden ve nasıl oluyor? İşte detaylar haberimizde...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 48 bini aşkın vatandaşımız depremden dolayı hayatını kaybederken, bölgede yüzlerce bina yıkıldı. Bu süreçte vatandaşın yanında olmaya çalışan devletten yeni adımlar gelmeye devam ediyor. Evinde hasar olanlara büyük müjde! Elektrik ve doğalgaz borçlarınız silinecek. Aynı zamanda fatura borçlarına yönelik dava ve icra takipleri de kaldıracak. Hemen başvurun siz de bu fırsattan yararlanın. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı, son tarihi kaçırmayın. Peki bu desteklerden kimler yararlanabiliyor? Bu karar hangi iller için geçerli? İşte detaylar...

EVİNDE HASAR OLANLAR DİKKAT! BÜTÜN BORÇLAR SİLİNECEK

Yaşanan depremler sonrasında vatandaşların yaralarını sarmak isteyen devletten yeni adımlar peş peşe geliyor. Evinde hasar olanlara büyük müjde! Elektrik ve doğalgaz borcu olanlar dikkat. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik ve doğalgaz abonelerinin ödenmemiş borçları silinecek.

hgghghgh-3.jpg

Aynı zamanda 6 Şubat'a kadar faturalandırılmış ancak tahsil edilmemiş borçları ile son sayaç okuma tarihinden 6 Şubat'a kadar olan borçlarda silinecek. Silinen fatura borçlarına yönelik açılmış dava veya icra takibi varsa sona erdi.

YENİ FATURULARIN ÖDEME TARİHLERİ ERTELENDİ

Öte yandan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'nın tamamıyla Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda elektrik ve doğalgaz abonelerinin 6 Şubat'tan sonraki faturaların ödemesi de 31 Mayıs'a kadar ertelendi. Bu faturalar Haziran ayından itibaren gecikme zammı olmaksızın 6 ayda eşit taksitlerle ödenecek.

ghghgh-34.jpg

Erteleme kararı sadece konut abonelerini kapsıyor. Erteleme işlemi başvuruya gerek olmadan elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri tarafından yürütülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN