Evine doğalgaz faturası gelenler dikkat! Faturasını getirene 2.500 TL devlet yardımı

Evine doğalgaz faturası gelenler dikkat! Faturasını getirene 2.500 TL devlet yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ödenen doğalgaz destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. 3 milyar Bütçe ile hayata geçirilen doğalgaz destek ödemeleri için başvuru süreci merak ediliyor. İşte doğalgaz destek ödemeleri başvuru detayları…

İhtiyaç sahibi aileler için 900 TL ile 2.500 TL arasında yapılan doğalgaz destek ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri için ayırdığı 3 milyar TL Bütçe ile doğalgaz faturalarına yardım ediyor. E-devlet sistemin üzerinden yapılan başvuru detayları hakkında merak edilenleri sizler için açıkladık. İşte doğalgaz destek ödemeleri başvuru detayları…

DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIRILIYOR

Kış aylarında yapılan doğalgaz destek ödemeleri 5 Eylül 2022 tarihiden itibaren ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatırılmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon TL'lik destek verdik" ifadeleri ile destek ödemeleri hakkındaki detayları paylaştı.
para-almak-2.jpg


Bakan Yanık, yaptığı açıklamada doğalgaz altyapısı bulunan 603 ilçede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği bulunan vatandaşların ödemelerden yararlanabildiğini belirtti. Doğalgaz tüketim desteği ödemelerini başladığını vurgulayan Bakan Yanık, ısıl harita baz alınarak ödemelerin hesaplara yatırıldığını aktardı. Derya Yanık, 2023 yılı için yapılan ödemelerin 900 TL ile 2500 TL arasında değişiklik gösterdiğini dile getirdi.

DOĞALGAZ DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?


Kasım ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz destek ödemeleri ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Gelir seviyesinin belirli bir rakamın altında olan kişilerin ödemelerden yararlanabileceğini dile getiren Başkan Erdoğan, Türkiye aile desteği ödemeleri kapsamında 2,5 milyon insana 3.2 milyar TL ödeme yapılacağını aktardı. Elektrik desteği için de 3 milyon haneye 666 milyon TL değerinde ödeme yapılacağını ifade eden Başkan Erdoğan doğalgaz yardım ödemelerinin Kasım ayında başladığını söyledi.

para-para.jpg

ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILIYOR


Yeni başvurular kapsamında ev sahipliği yanında kiracıların da doğalgaz desteğinden yararlanabileceği belirtildi. Hane başında yapılan ödemeler kapsamında 900 TL ile 2500 TL arasında bir ödeme gerçekleştirildi aktarıldı. Kronik hastalığı bulunan ve yaşam destek cihazına bulunan hanelere de %5 ilave ödeme yapılacağı söylendi. Başkan Erdoğan, 3 milyar TL'lik doğalgaz destek ödemeleri ile vatandaşların sıcak bir yuvaya kavuşmasının amaçlandığını aktardı.

paralarr.jpg

DOĞALGAZ DESTEK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLADI?


Doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar araştırmalarına devam ederken başvuruların da 5 Eylül 2022 tarihinden itibaren başladığı belirtildi. İhtiyaç sahibi olan aileler ve doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden doğalgaz abonelerinin destek ödemelerinden yararlanabileceği aktarıldı.

DOĞALGAZ DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz.'' ifadeleriyle destek ödemeleri hakkındaki detayları paylaştı. Doğalgaz tüketim desteği için başvuruda bulunmak isteyen aileler, 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

paralar-1.jpg

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?


Destek ödemeleri için başvuruda bulunan aileler ödemelerin nasıl yapılacağı hakkında da araştırmalarını hızlandırdı. Doğalgaz destek ödemelerinin PTT kartına yapılacağı aktarıldı. Bu kapsamda ödemelerden yararlanmaya hak kazanan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödemelerden yararlanabilmektedir.

para.jpg

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak isteyen ailelerin ihtiyaç sahibi olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların ödemelerden yararlanabileceği belirtildi. Ödemeler Ev sahiplerinin yanı sıra kiracılar içinde yapılacaktır. Bununla birlikte kronik rahatsızlığı bulunan ya da yaşam destek cihazına bağlı bulunan kişiler de ödemeler için başvuru yapabilmektedir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen destek ödemeleri için kişilerden istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türk vatandaşı olması,
  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,
  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,
  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN