EYT yasasına erteleme masada! AK Parti'de ortalık karıştı... Milyonlarca EYT'li bunu beklemiyordu

EYT yasasına erteleme masada! AK Parti'de ortalık karıştı... Milyonlarca EYT'li bunu beklemiyordu

Son dakika EYT haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ilimizi vuran depremler sonrası milyonlarca kişi 'EYT ertelenecek mi? EYT yasası çıkacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. AK Parti'den gelen son dakika açıklaması ise ortalığı karıştırdı. EYT yasası erteleniyor. Kimse bunu beklemiyordu. İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişinin gündeminde. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında 'EYT yasası çıkacak mı? EYT ertelenecek mi?' sorularını gündeme taşındı. Bu tartışmalar sürerken AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. AKP MYK toplantısında bazı yöneticiler, “EYT düzenlemesini 1 yıl erteleyelim” önerisini getirdiği öğrenildi. Peki EYT düzenlemesi ertelenecek mi? EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Uzmanlar tarafından asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminin ardından 'EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçecek mi?' sorusu gündeme taşındı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT teklifinin Meclis'ten aynen geçirilmesi talimatı verdi. TBMM bu hafta içinde düzenlemeyi görüşecek.

fgfgfgfgfg-1.jpg

MİLYONLARCA EYT'LİYE BÜYÜK ŞOK!

Hafta içinde yapılan AKP MYK toplantısında deprem sonrasında alınacak tedbirler görüşüldü. Bu görüşmelerde MYK üyeleri, depremin ekonomiye olan etkisini tartışarak belirttikleri EYT düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesini önerdi. Bunla da kalmayıp “EYT düzenlemesini bir yıl erteleyelim” önerisi sunulduğu kaydedildi.

ghmghmgh.jpg

Tüm bunlar yaşanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düzenlemesinde geri adım atılmayacağını belirterek, “Söz verdik, geri dönüş yok” dedi. Aynı zamanda Erdoğan, bu hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istedi. Meclis, 21 Şubat Salı günü deprem sonrasında çalışmalarına başlayacak. Salı veya Çarşamba günü EYT düzenlemesinin de Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

EYT İPTAL Mİ OLDU, ERTELENDİ Mİ?

EYT, Meclis aşaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yürürlüğe girecekti. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 10 ilde gerçekleşen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'taki 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından Meclis, çalışmalarına ara verdi.

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

EYT başvuruları düzenlemenin meclis Genel Kurulu'nda kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından alınmaya başlanacak. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

fggfgfgfgf.jpg

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

EYT düzenlemesinde ilk maaşların Mart ayı içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyordu. Ancak Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından meclisin tatile girmesi sürecin uzaması nedeniyle ilk maaşların Nisan ayına sarkma ihtimali de bulunuyor. Konu ile ilgili yetkili makamlardan bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN