EYT'den yararlanma hakkı olanlar dikkat! Hesaplara para yatırılacak: Maaşınıza göre hemen bakın!

EYT'den yararlanma hakkı olanlar dikkat! Hesaplara para yatırılacak: Maaşınıza göre hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girdi. Emekli olmak için başvuruda bulunan vatandaşlar maaş ödemeleri hakkında araştırmalarına devam ediyor. Birikmiş tutar ödemesi almak isteyen emekliler belirlenen tarihlerde biriken farklarını alabilecek. İşte emeklilik fark ödemesi hakkında merak edilen detaylar…

EYT düzenlemesi ile birlikte Mart ayında dilekçe veren vatandaşlar Nisan ayında ilk ödemelerini alacak. İlk maaş ödemelerinin yanı sıra biriken farkları hakkında da araştırmalar devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen farklı günlerde fark ödemelerinin yapılacağı belirtildi. İşte emeklilik fark ödemesi hakkında merak edilen detaylar…

FARK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Uzun süredir beklenen EYT düzenlemesi 2023 yılı Mart ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Binlerce vatandaşın hayali ile olan emeklilik kapsamında maaş ödemeleri hakkında araştırmalarda devam ediyor. SSK emeklileri için 1 Nisan-17 Nisan tarihleri beklenirken Bağ-Kur kapsamında emekli olanlar için de 25 Nisan tarihi işaret edildi. Bu kapsamda emekli sayılan vatandaşlar belirlenen tarihlerde fark ödemelerine alabilecek. EYT kapsamında yapılan 1.6 milyon başvuruda 250 binden fazlasının işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

para-verme.jpg
BAYRAM İKRAMİYELERİ DE YATIRILACAK

Emekli olan vatandaşlara yıl içerisinde iki kez ödenen Bayram ikramiyeleri büyük bir kolaylık sağlıyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını alabilmesi için ödenen Bayram ikramiyeleri hakkında açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin Bayram ikramiyelerinin 2.000 TL'ye yükseltildiği müjdesini verdi. EYT kapsamında emekli olacak vatandaşlarla birlikte toplam 15,6 milyon emekli nisan ayında bayram ikramiyesi ödemesi alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN