EYT'li dört gözle bekleyiyordu! Asgari ücret zammından sonra ona da zam geldi! Kıdem tazminatında yeni fiyat belli oldu!

EYT'li dört gözle bekleyiyordu! Asgari ücret zammından sonra ona da zam geldi! Kıdem tazminatında yeni fiyat belli oldu!

Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından EYT'lilerin merakla beklediği kıdem tazminatına gözler çevrildi. Ocak ayında emeklilik başvurusu yapmaya hazırlanan EYT'lilerin kıdem tazminatı hesaplarında hareketlilik yaşandı. EYT kıdem tazminatı belli oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 asgari ücret zammını açıklaması sonrasında Yüzde 54,66 oranında zam yapılmasının ardından emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği kıdem tazminatına dair sorunlar çözülmeye başlandı. Kıdem tazminatı arttı mı? Kıdem tazminatı ne kadar oldu? Kıdem tazminatında son durum hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

2023 ASGARİ ÜCRET 8.506 TL

2023 asgari ücret zammının açıklanmasıyla beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile kamera karşısına geçilmesiyle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlı yeni ücreti duyurdu. Asgari ücrete toplamda yüzde 54,66 oranında zam gelmesiyle beraber GSS primi, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığında da artışlara değinildi. EYT'lilerin dört gözle beklediği kıdem tazminatında da değişiklikler yaşandı.

kıdem tazminatında artış

KIDEM TAZMİNATINA ARTIŞ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda işveren kesiminin önemli çekinceleri olduğu bilinirken kıdem tazminatı da asgari ücrete beraber artışa geçti. Asgari ücret pazarlığında masaya yatırılan bir diğer konu ise kıdem tazminatı oldu. İşverenin çekincelerinin giderilmesi üzerine kıdem tazminatında yeni rakam belirlendi.

ARTIK 10.000 TL ÖDEYECEKLER

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, işverenler şu an EYT'lilere ödeyecekleri kıdem tazminatı bir yıllık karşılığı 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanırken asgari ücrete zam gelmesiyle beraber kıdem tazminatının da 10 bin TL olarak güncellendiğini belirtti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN