EYT'liler turnayı gözünden vurdu! Bunu yapanlar ek 638 TL daha alabilecek!

EYT'liler turnayı gözünden vurdu! Bunu yapanlar ek 638 TL daha alabilecek!

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Depremden dolayı Meclis'e ara verilmiş ve EYT düzenlemesi yarıda kalmıştı. Meclis 28 Şubat Salı günü açılacak ve gözler EYT düzenlemesine çevrilmiş durumda. Gelen son dakika bilgisi ise emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi sevince boğdu. Bunu yapanlara ek 638 TL verilecek. Hemen yapın sizde ek ödemeden yararlanın. İşte detaylar...

Son dakika... EYT düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden dolayı Meclis'e ara verilmişti. Aradan dolayı EYT düzenlemesi de yarıda kalmak zorunda kaldı. 28 Şubat Salı günü Meclis tekrardan açılacak ve gündemde EYT düzenlemesi yer almakta. Kulislerden peş peşe bilgiler gelirken gelen son dakika bilgilisi emeklilik hayali kuran milyonlarca kişiyi sevince boğdu. Bunu yapanlara ek 638 TL verilecek. Hemen siz de yapın ve paranızı alın. Peki EYT ne zaman çıkacak? EYT şartları neler? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

ÇALIŞMAK İSTEYEN EYT'LİLERE TAM DESTEK

Milyonlarca kişi dört gözle EYT düzenlemesini bekliyor. Gelen düzenleme ile 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar ile başlangıcını borçlanmayla bu tarihe çekenlere gün ve prim şartıyla emekli olabilecek. Düzenlemenin 28 Şubat Salı günü Meclis'e gelmesi bekleniyor. Bu düzenleme ile ilk etapta 2.2 milyon kişi emeklilik imkanı yakalayacak.

hjhjjh-2.jpg

Aynı zamanda EYT'lilerin çalışmaya devam etmesi de desteklenecek. Emekli olduktan sonra 10 gün içinde aynı işyerinde tekrar çalışmaya başlayan işçiler için ödenen sosyal güvenlik destek primi işveren payında 5 puan indirim uygulanacak. Böylece normal çalışan ile EYT düzenlemesiyle emekli olan çalışan arasındaki prim farkı 2 puana düşecek.

BUNU YAPANLARA EK 638 TL VERİLECEK

Emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek isteyen vatandaşlara ise devlet tarafından destek sağlanacak. Alınan destekler ile çalışmaya devam eden SSK'lılardan yapılan prim kesintisi ise azalacak. Bu sayede işçilerin aynı brüt ücretle çalışmaya devam etseler de net ücretleri artacak. Örneğin; asgari ücretli işçiden yüzde 15 oranında sosyal güvenlik primi ve işsizlik sigortası primi kesiliyor. Böylece 10 bin 8 lira olan brüt ücretten 1.501 lira 20 kuruş prim kesintisi yapıldıktan sonra işçiye net 8.506,80 lira ödeniyor. Bu işçi emekli olup aynı brüt ücretle çalışmaya devam ettiğinde yüzde 15 yerine yüzde 7.5 sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesintisi yapılacak.

ghhghghg-10.jpg

EYT NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Ekonomist Muhammet Bayram EYT hakkında şu açıklamayı yaptı: Mart ayı içerisinde öncelikli olarak deprem ve diğer sosyal, siyasi ekonomik tedbirlere ilişkin paketler ve kanunlar devreye alınacaktır. Tabi ki de Meclis’in takdiri burada en yüksek mertebedir. Meclis takdir eder ve bu yasalaşırsa kabul edilir.

EYT EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN ALINACAK?

Ekonomist Bayram; "Devletimiz derse ki mart ayında bunu yapacağız mart ayında yasalaşırsa nisan ayında ilk maaşlar verilir. Nisan ayında yasalaşırsa mayıs ayında ilk maaşlar EYTlilere verilir." dedi.

Bayram; "EYT’li olanlar ile normal emekli aylığı alanlar arasında hiçbir farklılık yoktur. Ama EYT’li vatandaşlarımızın emekli olabilmeleri için öncelikle kanunun çıkması, bu kanunun Resmi Gazete’de yayımlanması, vatandaşların dilekçe vermesi ve emekli olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT'de yaş şartı aranmayacağı açıklandı. EYT'de kadınlar için sigortalılık süresi 20 yıl, erkekler için ise sigortalılık süresi 25 yıl olarak yer alıyor. EYT için 9 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi şartı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN