EYT'liler yıllardır bu günü bekliyordu! İlk ödeme o tarihte başladı: Başvuru yapanlar dikkat!

EYT'liler yıllardır bu günü bekliyordu! İlk ödeme o tarihte başladı: Başvuru yapanlar dikkat!

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde önemli bir gelişme yaşandı! Milyonlarca EYT'li yıllardır bu günü bekliyordu. Mart ayında başlayan EYT başvuruları sonunda sonuçlandı. EYT'de başvuru yapan 1,6 milyon EYT'liden 250 binden fazlasının işlemi tamamlandı. İlk maaş ödeme tarihi belli oldu. Başvuru yapanlar hemen paranızı kontrol edin! İşte haberin detayları...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Mart ayında yürürlüğe girmiş ve başvurular başlamıştı. Şu ana kadar başvuran 1,6 milyon EYT'liden 250 binden fazlasının işlemi tamamlandı. İşlemleri tamamlanan EYT'lilere sevindirici haber geldi. İlk ödeme tarihleri belli oldu. Başvuru yapan herkesi ilgilendiriyor. Peki 2023 EYT maaşları ne kadar? EYT maaşları ne zaman yatacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

Resmi Gazaete'de yayınlanarak Mart ayında yürürlüğe giren EYT düzenlemesinde sıcak gelişmeler peş peşe gelmeye devam ediyor. Aktarılan son bilgilere göre, EYT'lilerde maaş bağlama işlemi bitenlere maaştan önce fark ödemeleri başlarken başvuru yapan 1,6 milyon EYT'liden 250 binden fazlasının işlemi tamamlandığı kaydedildi.

MİLYONLARCA EYT'Lİ BU HABERİ BEKLİYORDU! ÖDEMELER BAŞLADI

EYT düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. Bu kapsamda çok sayıda EYT'li emeklilik için başvuruda bulundu. Emeklilik başvurusunu Mart ayı içinde yapanlar için ödemeler yapılmaya başlandı. Ödemeler dün itibariyle hesaplara aktarılmaya başlandı.

hghghggh-13.jpg

FARK ÖDEMESİ VERİLECEK

Maaş bağlama işlemini tamamlayanlara birikmiş tutar ödemesi yapılıyor. Mevzuata göre Mart ayında başvuranlar aslında 1 Nisan'dan itibaren emekli sayılıyor. EYT kapsamında SSK'dan emekli olanlar 1 Nisan-17 Nisan arasındaki farkları, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki farkı birikmiş olarak alacak.

EYT EMEKLİ MAAŞI NE KADAR 2023?

Bu bilgilerle birlikte en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya sabitlendiği için EYT çıktığında asgari ücretten prim yatıran bir EYT'li ile 7 bin 200 günü tamamlamış asgari ücretli EYT'linin maaşı aynı olacak.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan değişiklikle, gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda ödenen 1100 TL, 2000 liraya çıkarıldı.

sdsddf.jpg

En düşük emekli maaşının yükseltilmesinin ardından gözler söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi Meclis adımını tamamladıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ YATACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Emekli maaşı ve Ikramiye ödemeleri bayramdan önce yapılacak.

SSK kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

- Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16/04/2023 tarihinde yapılacak.

bfdbdfb.jpg

BAĞKUR kapsamında aylık alanların aylık ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri;

-Ödeme günü 25 ve 26 olanların 17/04/2023 tarihinde,

- Ödeme günü 27 ve 28 olanların 18/04/2023 tarihinde yapılacak.

EMEKLİ SANDIĞI kapsamında aylık alanların ise Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19/4/2023 tarihinde ödenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN