EYT'liler yine isyanda! Emekli oldular ama...

EYT'liler yine isyanda! Emekli oldular ama...

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusundaki düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış ve 2 milyon 250 bin kişinin emeklilikteki yaş sınırı kaldırılarak emekli olma haklı verilmişti. Maaşlarla ilgili düzenleme bekleyen EYT'liler, EYT Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi önderliğinde toplanarak basın açıklaması yaptı. İşte, "Geçinemiyoruz" diyen EYT'lilerin yeni maaş talebi...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, 2000 yılından önce emekli olanlara uygulanan İntibak Yasası'nın 2000 yılından sonra emekli olanlara da çıkarılması gerektiğini belirtti.

Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde toplanan EYT'liler pankart açarak slogan attı. Lastikçi, yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye çıkarılırken diğer emeklilere zam uygulanmamasının sosyal adalet ilkesine uymadığını dile getirdi.

haber-3-ic.jpg

"RAKAMLAR KONTROL ALTINA ALINSIN"

Yüksek prim ve yılla emekliye ayrılanlara haksızlık yapıldığını söyleyen Lastikçi, "En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını talep ediyoruz." sözlerini kullandı.

Ayrıca, emekli olmanın iki şartı olan hizmet yılı ile prim gününe yaş haddi eklendiğini hatırlatan Lastikçi, "2000 yılı öncesi emekli olanlar için çıkarılan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için çıkarılması gerekiyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN