EYT’lilere gün doğdu! Herkesin gözü kulağı bu rakamlarda! 25 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak

EYT’lilere gün doğdu! Herkesin gözü kulağı bu rakamlarda! 25 bin TL’ye kadar ödeme yapılacak

EYT düzenlemesi sonuca varırken ilk maaş ödemeleri için de Nisan ayı bekleniyor. Emeklilerde ilk maaş heyecanı devam ederken bankalarda emekliler için harekete geçti. Emekli promosyon tutarları da 25.000 TL'ye ulaşacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Uzun süredir gündemde yer alan EYT düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Emeklileri heyecanlandıran gelişmeler peş peşe yaşanırken 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi bulunan kişilerin emekli olabileceği belirtildi. Yaş haricinde emeklilik için tüm şartları karşılayan vatandaşlar EYT düzenlemesi ile birlikte emeklilik hakkını da elde etmiş olacak. Mart ayında emeklilik dilekçesini veren milyonlarca vatandaş Nisan ayında ilk maaşlarını alacak. Emekli maaşların yanı sıra bankaların promosyon ödemeleri de gündemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bankalar arasındaki rekabet her geçen gün kızışırken en yüksek ödemeyi yapan bankada müşterileri kapıyor. Yapılan son açıklamalar ile birlikte emekli promosyon tutarlarının da 25.000 TL'ye kadar yükseleceği belirtildi. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


EYT'LİLERE GÜN DOĞDU

EYT düzenlemesi kapsamında emekli olacak vatandaşlar bankaların promosyon tutarlarını da araştırmaya başladı. En yüksek ödemeyi yapan banka müşterileri bünyesinde toplarken kampanya kapsamında 7.500 TL ile 8.500 TL arasında değişen ödemeler gündemde yer alıyor. Nisan ayı yaklaştıkça bankalar arasındaki rekabet de ortalığı kızıştırıyor. Promosyon tutarları kapsamında son rakam 10.000 TL olarak belirtildi.

para-odemek-001.jpg
Emekli de olma hakkını elde eden vatandaşların 3 yıl bankada kalma sözü vermesi durumunda en yüksek ödeme 10.000 TL olarak hesaplara yatırılacak. EYT kapsamında daha maaşlar alınmadan promosyon ücretleri de kıyaslanmaya başladı. EYT düzenlemesi ile birlikte İş Bankası, Garanti BBVA, Ziraat Bank, Halkbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Denizbank, Akbank, ING, QNB Finansbank emekli promosyon ödemelerinin ne kadar olacağı araştırılmaya devam ediyor.


EKONOMİK ŞARTLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI


Emekli promosyon ödemeleri kapsamında vatandaşların banka seçiminde dikkat etmesi gereken hususlar belli oldu. Bu kapsamda en önemli nokta kampanya şartları olarak gündemde yer alıyor. Bazı bankaların şartları az olurken bazı bankalarda oldukça bağlayıcı şartlar öne sürebiliyor.

para-almak-1.jpg


Emeklilik için başvuruda bulunan vatandaşlar maaş ödemeleri için herhangi bir banka seçimi yapmak durumundadır. Ancak bu banka seçimi daha sonra değiştirilebiliyor. Maaşınızı taşımanız ya da söz vermeniz durumunda ise en yüksek promosyon kampanyasından yararlanma hakkını elde edebilirsiniz.


RAKAMLAR 25.000 TL'Yİ BULDU

Promosyon teklifleri ile birlikte bankalardan da açıklamalar peş peşe geliyor. İlerleyen günlerde yüksek promosyon tutarlarını gündemde yer alması beklenirken TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, TV100'e yaptığı konuşmada detayları tek tek açıkladı. Şimdi promosyon tutarlarının 7500 TL ile 10.000 TL arasında değişiklik gösterdiğini belirten Ölmez, önümüzdeki günlerde rakamların 25.000 TL'ye ulaşabileceğini belirtti.

para-verilmesi.jpg

Hüseyin Ölmez, “Çünkü 2 milyon 500 bin yeni satın alan her ay 14 milyar TL ucuz kaynak bankalara aktarılacak. Bu bankalar için mühim bir kaynak. Sadece verilen promosyon değil bankanın sağlayacağı öteki ek avantajların da değerlendirilmesi lazım.” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN