EYT'lilerin bilmediği detay! Emekli olup çalışmak isteyenler dikkat: Hak kazanmasına rağmen...

EYT'lilerin bilmediği detay! Emekli olup çalışmak isteyenler dikkat: Hak kazanmasına rağmen...

EYT ile beraber emekli olan vatandaşlar bu kez bulundukları iş yerinden çıkıp, çıkmayacağı merak konusu oldu. İşverenin emekli olanları işte çıkarma düzenlemesi hakkında bilinmeyen detaylar ortaya çıktı. Emekliler kıdem tazminatı alabilecekler! Nasıl mı? İşte detaylar.

EYT yasasının Meclis'ten geçmesiyle beraber EYT'liler gündemden düşmezken, emekli olanların maaşlarını almaları için iş yerinden çıkarılmaları konusu gündemde. Peki iş veren bu hakka sahip mi? İşte detaylar...

asgariucret.jpg

EMEKLİ OLUP İŞE DEVAM EDİLEBİLİR Mİ?

EYT ile emekli olan milyonlarca vatandaş Nisan ayı maaşını beklerken, emekli olup çalışanları da ilgilendiren bir detay geldi. Emeklilik hakkını kazanıp iş akdi fesih edilenler tazminat alırken, çalışmaya devam eden ise işine geri dönebilecek. Koşullar ve kıdem tazminatı alma hakkı da doğacak. İşverenin bildirim sürelerine uymaması halinde ise ücreti peşin ödeyecek.

vedat-002.jpg

İŞVEREN Mİ KARAR VERECEK?

Emeklilik hakkı kazananlar için iş yerinde çalışmaya devam etmeyeceği kuralı iş yönetmeliklerine koyulabilir. Ama bu kural o şartları taşıyan herkese uygulanmak zorunda. Eğer emeklilik kazanan emekliler varsa bu kural geçerli olmamaktadır.

Emekli olup çalışan ya da işçi olarak devam eden işçiler için işveren tarafından yapılan düzenlemede “okuyup, anladığına” dair ifadesi ve imzası bulunmadığında bu iç hukuk kaynağı işçiyi bağlamayacaktır. İç yönetmeliği imzalamayan işçiye, bu yönetmelik hükümleri uygulanamaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN