Fahiş kiralar için korkutan tarih! Yüzde 25'lik sınır bitiyor: Kiracıların akıbeti belli oldu

Fahiş kiralar için korkutan tarih! Yüzde 25'lik sınır bitiyor: Kiracıların akıbeti belli oldu

Kiralar için belirlenen tarih nihayet geldi. 2022 yılı ile birlikte hızlı bir şekilde yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı ile ev kiralarında peş peşe gelen zamlar için yeni bir düzenleme kararı alınmıştı. 2022 yılının haziran ayına kadar sürecek olan düzenleme ile kira fiyatlarına en fazla yüzde 25'lik bir zam sınırı koyulmuştu. Haziran ayının sona ermesiyle bitecek olan düzenleme gündem oldu. İşte tüm detaylar...

KİRA SÖZLEŞMESİ TEMMUZ AYINDA SONA ERİYOR

Ülkemizde hızla yükselen enflasyon karşısında milyonlarca vatandaş şikayetçi oluyor. Yükselen enflasyon ile birlikte artan hayat pahalılığı kira fiyatlarına ve market ürünlerinin etiketlerine yansımaya devam ederken kira fiyatlarına dair düzenleme getirilmişti.

2022 yılı ile birlikte getirilen kira düzenlemesi ile vatandaşlara fahiş fiyattan kira zammı yapılmasının önüne geçildi. Kira sınırlamasına dair yapılan düzenleme bu ay itibariyle sona eriyor.

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ise ilerleyen zamanlarda yeni zamların haberini vermiş oldu. Konutlarda yer alan kira düzenlemesinin fahiş fiyat artırımı engellenmek istenirken temmuz ayı ile birlikte sona eriyor. Haziran ayı ile birlikte gelen kira sınırlamasında en fazla zam oranı yüzde 25 olarak belirlenmişti.

845046-113357066706-05-20221-56-pm.jpg

KİRA DÜZENLEMESİ DEVAM EDECEK

Temmuz ayı ile birlikte sona erecek olan kira sözleşmesi vatandaşların gündeminde yer alıyor. Kira sözleşmesinde yer alan yüzde 25'lik zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte kiracılar endişeli bekleyişini sürdürüyor. Dolar kurunda ve enflasyonda yaşanan yükselişin kira fiyatlarına yansıma durumuna karşı tedirgin bekleyiş sürüyor.

Konuya dair açıklama ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından geldi. Açıklamalarına göre uygulamanın uzatılacağını belirtti. Ayriyeten bu konuya dair yaptırımların getirilmesinden bahsederek, fahiş kira artışlarında hapis cezasının gündemde yer aldığını açıkladı.

e6kq-yoweaaiopj-1.jpg

FAHİŞ KİRA ZAMMINA HAPİS CEZASI

Geçtiğimiz senenin haziran ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından getirilen yüzde 25'lik zam sınırlaması gündemde yer aldı. Kira zam sınırlamasına dair gelen yeni açıklamalar ile birlikte 2023 yılının temmuz ayına kadar sürmesi bekleniyordu.

Son paylaşılan açıklamalara göre bu düzenlemenin devam etmesi düşünülüyor. Ayriyeten fahiş kira artışında bulunan ev sahiplerine 3 yıla kadar hapis cezasının uygulanmasına dair yazı meclise sunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN