Faizlerdeki artış sektörü kırdı geçti! Oralarda neredeyse yaprak dahi kımıldamıyor: Olan iş yeri sahiplerine oldu

Faizlerdeki artış sektörü kırdı geçti! Oralarda neredeyse yaprak dahi kımıldamıyor: Olan iş yeri sahiplerine oldu

İkinci el araç piyasasında yaşanan düzenleme ve faiz oranlarındaki artış galericilere de etki etti. Son dönemin en durgun günlerini yaşayan galericiler ise bu durumun ne zaman düzeleceğini merak ediyor…

Otomobil fiyatlarında yaşanan dalgalanma devam ederken, piyasanın durumu en çok galericileri etkiledi. Fiyatlarda düşüş olsa bile satışlar hala durgun. Nazilli Galericiler Sitesi Başkanı Suat İşbilen, sektördeki durgunluğun nedeni olarak faiz artışı ve yapılan düzenlemeleri gösterdi.

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN ARTIK ARAÇ ALMIYOR

Satışların artık neredeyse durma noktasına geldiğini belirten İşbilen, “Fiyatlarda geri çekilme oldu ama bizim ticaretimiz de olumsuz etkilendi. Faizlerin yükselmesi, 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi satışlarda durgunluk yaşanmasına neden oldu. Hem fiyatlar geri çekildi hem satışlar. Fiyatların düşmesine rağmen satışların azalmasındaki temel neden artık araç almanın yatırım aracı olarak görülmemesi. ‘Aracı alayım, prim yapar o zaman satarım.’ düşüncesiyle alanlar artık almamaya başladı. Yatırım yapmak isteyenler yatırımını başka yönlere kaydırdı.” İfadelerini kullandı.

oto-galeri-1.jpg

DÜZENLEMELERİN FİYATLARA OLUMLU ETKİSİ OLDU

Devlet tarafından ikinci el araç satışına dair getirilen düzenlemelerin olumlu sonuçlar getirdiğini söyleyen İşbilen, “Devletimizin fiyatların sürekli artışını önlemek için hayata geçirdiği düzenleme etkili oldu. Fiyatlar olması gereken seviyelere çekildi. Amaç burada rantı önlemekti ama aynı zamanda ticarete de engel oluyor. Esnaf arkadaşlarımız da mağduriyet yaşıyor. Bu işin ticaretini yapan insanlar ayrı, bizim derdimiz yasa dışı alım satım yapanlarlaydı. Onların yanında esnaf da mağdur oldu. Yasa dışı alım satım yapanların sayısında da azalma oldu.” Dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN