FED gram altını körükledi! Altın kendi rekorunu kırıyor, bu sene altının yılı olacak

FED gram altını körükledi! Altın kendi rekorunu kırıyor, bu sene altının yılı olacak

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri hem vatandaşların hem de yatırımcıların gündeminde. Piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklandı. Faizlerde yükseltme kararı alınırken altın fiyatlarında Fed depremi başladı. Altın kendi rekorunu kırıyor! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu yıl onun yılı diyerek en karlı yatırım aracını açıkladı. İşte detaylar...

FED faiz kararını açıkladı. Açıklanan kritik karar sonrası altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Gram altın ateşlendi, rekor üstüne rekor kırıyor. Piyasalardaki hareketliliği değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının en karlı yatırım aracını açıkladı. Bu yıl onun yılı! Peki altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken piyasa yorumu...

FED GRAM ALTINI ATEŞLEDİ

Amerika Merkez Bankası (FED) 2023 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Piyasaların beklentisi doğrusunda 25 baz puanlık bir artış gerçekleştirildi. FED yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, enflasyonun kısmen gevşediği ve faiz artışının uygun olacağı kaydedildi. Kararın ardından Türkiye piyasalarında hareketlenme başladı. Gözler dolar kuru ve altın fiyatlarında çevrildi. Gram altın üst üste rekor kırarak 1.184 liraya yükseldi.

2023 YILININ EN KARLI YATIRIM ARACI!

Yaşanan süreci değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının en karlı yatırım aracını açıkladı. Yeni yılda gümüşün önemsenmesi gerektiğini dile getiren İslam Memiş, getirisinin altından daha fazla olacağını kaydetti. Ons altın fiyatı da 1.945 dolar seviyesinden 1.972 dolar seviyesine yükseldi. Memiş, dolar endeksinin (dxy) 102 seviyesinden 100,94 seviyesine gerilemesinin altın fiyatlarının artmasına neden olduğunu ifade ederek, altında bir geri çekilme yaşanacağını ve bunun alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

dffdfd-95.jpg

"SIK SIK YENİ REKORLAR GELECEK"

Gram altın için beklentisi olan 1.450 TL seviyesinde halen iddialı olduğunu söyleyen İslam Memiş, yıl içerisinde 1.880-1.850 dolar aralığında bir geri çekilme yaşanabileceğini bu seviye gerilediğinde gram altının 1.140 liraya kadar düşeceğini kaydetti. Ancak bu süreçte yeni rekorların sık sık geleceğini söyleyen Memiş, altın/gümüş rasyosunun 81,30'da olduğunu ve gümüşün altına kıyasla daha ucuz olduğunu vurgulayarak, 2022'de gram altının yüzde 43 kazandırırken, gram gümüşün yüzde 45 kazandırdığını belirtti.

yeni-fdfdfdf.jpg

2023 yılının gümüş yılı olacağını belirten İslam Memiş, yatırımcıların altın yerine gümüş almaları gerektiğini vurguladı. Altın içinde uyarılarda bulunan İslam Memiş, "Bu arada, ons altın fiyatında 1.957 dolar, 1.195 lira dirençleri var. Buradan geri dönebilir. Şubat ayında altın fiyatlarında 1.850 dolar, 1.140 lira seviyelerini bekliyor olacağım. Yatırımcılar önümüzdeki günlerde altın ve gümüş fiyatlarına dikkat ederek, avantajlı fırsatlardan faydalanmalılar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN