Fındık fiyatları rekora koşuyor ama... Üretici de tüketici de dertli! Fiyatları gören gözlerine inanamıyor

Fındık fiyatları rekora koşuyor ama... Üretici de tüketici de dertli! Fiyatları gören gözlerine inanamıyor

Fındık sezonu tamamlanırken Toprak Mahsulleri Ofisi güncel fiyat listesini açıkladı. Kabuklu fındık alımlarının ÇKS belgeleri üzerinden yapılacağı belirtilirken güncel fiyat listeleri de merak ediliyor. İşte 2023 fındık alım fiyat listesi…

2023 yılı fındık sezonu başlarken üreticiler de güncel fiyat listelerini araştırmaya devam ediyor. Fındık alımları kapsamında üreticilerin dikkat etmesi gereken noktalarda ince ince açıklandı. Fındık fiyatları rekor kırarken, üreticiler fiyatların maliyetleri karşılayamamasından vatandaşlar da pahalılıktan dertli. Bir ton üretim yapan bir fındık üretecisi maliyetler düştükten sonra elinde fındığın randımanına göre 5 bin ila 8 bin kalmasından dertli. Randevu tarihi kapsamında 2 defa mazeretsiz olarak randevu gününe gitmeyen üreticilere tekrar randevu verilmeyeceği belirtildi. Tüm bunların yanı sıra ürün bedelinin teslimat tarihinden sonraki 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacağı aktarıldı. İşte 2023 fındık alım fiyat listesi…

TMO FINDIK ALIMLARI BAŞLADI MI?

2023 yılı fındık alımları hakkında araştırmalar devam ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılan alımlar 28 Ağustos 2023 tarihinde başladı. Teğmen tarafından gerçekleştirilecek kabuklu fındık alımlarının ilk etapta 15 noktada başlayacağı ifade edildi. Hasat ve yoğunluk durumuna göre sayının 60'a kadar yükselebileceği vurgulandı. TMO tarafından teslim alınan ürün bedelleri ise teslimat tarihine takip eden 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına yatırılacak.

findikk.jpg


2023 FINDIK ALIM FİYAT LİSTESİ

TMO tarafından gerçekleştirilecek kabuklu fındık alımları için açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 7 Ağustos 2023 tarihinde yapılan açıklama kapsamında fiyat listeleri de belli oldu. %50 sağlam iç fındık esasını dayanarak TMO tarafından belirlenen fiyat listeleri şu şekildedir:

  • Giresun kalite kabuklu fındık için 84,00 TL/Kg,
  • Levant kalite kabuklu fındık için 82,50 TL/Kg,
  • Sivri kalite kabuklu fındık için 80,00 TL/Kg,
  • Standart dışı kabuklu fındık için 75,00 TL/Kg’dır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN