Fitch, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü de "negatif" olarak teyit etti. Fitch; depremlerin ekonomiye olumsuz etkisinin, seçimler öncesinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengeleneceğini bekliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" ve not görünümünü "negatif" olarak teyit etti.

Fitch'in yaptığı değerlendirmeye göre; Türkiye'nin "B" notu, zayıf dış finansmanı, artan müdahaleci ve geleneksel olmayan politikalar nedeniyle artan ekonomik bozulmaları, siyasi ve jeopolitik riskleri yansıtıyor.

Fitch, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik faaliyetler üzerindeki olumsuz etkisinin, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesiyle beraber, GSYH büyümesinin 2022'deki yüzde 5,6'dan 2023'te yüzde 2,5'e yavaşlayacağını tahmin ediyor.

Kuruluş, iyileşen dış talep ve yeniden yapılanma süreciyle birlikte Türkiye'de GSYH'nin 2024'te yüzde 3 olarak gerçekleşmesini bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN