Fitch'ten 14 Mayıs sonrası analizi: Döviz kuru çok riskli

Fitch'ten 14 Mayıs sonrası analizi: Döviz kuru çok riskli

Fitch Ratings EMEA Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye'de genel seçimlerin gerçekleşeceği 14 Mayıs sonrasına dikkat çekti. Ünlü kuruluş, seçimden sonra gelecek olan iktidarın ajandasındaki ilk maddenin döviz piyasası riskleri olacağını kaydetti.

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimleri beklerken uluslararası finans kuruluşlarının seçim analizleri devam ediyor.

Fitch Ratings Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Kıdemli Direktörü Erich Arispe çevrimiçi bir seminerde gerçekleştirdiği konuşmada Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek iktidarın ilk görevinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını ifade etti.

Bloomberg’ün haberine göre Arispe; bankaların hükümete finansman sağlamada hakim oyuncu haline geldiğini dile getirdi. Arispe makro performansa etki eden ana zayıflığın uygulanan politika seti olduğunu ve bunun çarpıklık yarattığına da dikkatleri çekti.

Fitch Ratings Türkiye 2023 cari açık/GSYH oranını yüzde 4,3 olarak tahmin ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN