Fiyatların düşmesini bekleyenlere kötü haber! Otomobil fiyatlarına büyük zam kapıda: Sektörün kalbi zam tarihini açıkladı

Fiyatların düşmesini bekleyenlere kötü haber! Otomobil fiyatlarına büyük zam kapıda: Sektörün kalbi zam tarihini açıkladı

Araç almak isteyenler fiyatların düşmesini beklerken kötü haber geldi! Otomobil fiyatlarında büyük zam yola çıktı, kapıya dayandı! Sektörün kalbinden zam tarihi geldi...

İkinci el otomobil piyasasında 2024 yılında önemli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl yaşanan ikinci el durgunluğunun 2024'te aşılacağını ve satış adetlerinin ve fiyatların artacağını öngördüklerini belirtti.

Sektör analistlerinin de ikinci el otomobil fiyatlarının ve satışlarının artışı yönünde net beklentileri olduğu ifade edildi. 2023 yılında yaşanan düşük satışlar ve durgunluğun, 2024 yılında artan satışlarla yer değiştireceği ve bu artışın sürdürülebilir olduğu vurgulandı.

KAMPANYA VE FIRSATLARI TAKİP EDİN

baki-kis.jpg

Kış, alıcıların ve satıcıların stratejik planlama yapmalarının önemine dikkat çekerek, yeni yılda bu planlamaları yapmanın önemine vurgu yaptı. Özellikle yıl sonu kampanyaları ve fırsatlarının takip edilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Otomobil almayı düşünenlerin kısa vadeli olarak acele etmeleri gerektiğini belirten Kış, fiyatların ilerleyen dönemlerde artması beklentisine dikkat çekti. Galerilerdeki kampanyaların sona ermesi ve stokların azalmasıyla birlikte fiyat artışlarının meydana geldiğini ifade etti.

ARAÇ FİYATLARI YÜKSELECEK

Ocakta Türkiye'de en çok satılan otomobiller

Gürsoy Grup İkinci El Satış Müdürü İsmail Ökten ise Türkiye genelinde 2023 yılı içinde ikinci el pazarında gerçekleşen satışların 8 milyon 823 bin 288 adet otomobil ve hafif ticari araç olduğunu belirtti. Mersin'de ise 214 bin 356 adet aracın satıldığını ifade eden Ökten, ikinci el piyasasının sıfır araç piyasasına oranla daha geniş olduğunu vurguladı. Ancak yeni yıl geçişlerinde satış durgunluğu yaşanabileceğini ve fiyat algısında yanılgıya düşülebileceğini belirtti. Ökten, döviz kuruyla orantılı olarak araç fiyatlarının yükseleceğini ifade ederek, ihtiyaç sahiplerinin araç alımlarına yönelmeleri gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN