Ford sahiplerini üzen haber! 43 bin adet araç geri çağrıldı: Yangın riski taşıyor

Ford sahiplerini üzen haber! 43 bin adet araç geri çağrıldı: Yangın riski taşıyor

Ford, araç sahiplerine önemli bir duyuru yapıldı! O model araçlar geri çağrılıyor! Ford, 43 bin adet aracını benzin yakıt enjektörlerinden sıcak motor yüzeylerine sızarak yangın riski oluşturabileceği gerekçesiyle geri çağırıyor. O araçların yangın riski taşıdığı bildirildi...

Ford, yaklaşık 43 bin küçük SUV'u benzin yakıt enjektörlerinden sıcak motor yüzeylerine sızarak yangın riski oluşturabileceği gerekçesiyle geri çağırıyor. Ancak geri çağırmanın çözümü, yakıt sızıntılarının onarılmasını içermiyor.

FORD O ARAÇLARI GERİ ÇAĞIRDI

Ford Escape 2017 review | RACV

Geri çağırma, 2022 ve 2023 yıllarına ait belirli Bronco Sport ve 2022 yılına ait Escape SUV'larını kapsıyor. Ford, ABD güvenlik düzenleyicilerine sunduğu belgelerde, yakıt enjektörlerinin çatlayabileceğini ve bu durumun benzin veya buharın ateşleme kaynaklarının yakınında birikerek yangınlara neden olabileceğini belirtti.

Bayiler, bu durumu önlemek için benzinin sıcak yüzeylerden aracın altındaki zemine akmasını sağlayacak bir tüp takacaklar. Ayrıca, motor kontrol yazılımını güncelleyerek yakıt enjeksiyon sistemindeki basınç düşüşünü tespit etmeyi amaçlıyorlar.

YÜKSEK BASINÇLI YAKIT POMPASINI DEVRE DIŞI BIRAKACAK

Review: 2021 Ford Bronco Sport surprises on road and off

Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi web sitesi üzerinden çarşamba günü yayınlanan belgelere göre, bu durumda yazılım yüksek basınçlı yakıt pompasını devre dışı bırakacak, motor gücünü azaltacak ve motor bölmesindeki sıcaklıkları düşürecek.

Ford, belgelerde beş adet kaput altı yangını ve 14 adet garanti kapsamında yakıt enjektörü değişimi raporu olduğunu, ancak herhangi bir kaza veya yaralanma raporu olmadığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN