Garanti BBVA'dan iddialara yorum: Kredi kartına önlem gelme ihtimali var

Garanti BBVA'dan iddialara yorum: Kredi kartına önlem gelme ihtimali var

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, son günlerde sıkça gündeme gelen, kredi kartlarına yönelik yeni bir düzenleme ihtimalinin olduğunu açıkladı. Baştuğ, taksit sınırlaması veya başka bir önlem olabileceğini, ancak kesin detayların bilinmediğini belirtti.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, 2024 yılı için planlanan 200 milyon dolarlık teknoloji yatırımı hakkında bilgi verirken, kredi kartlarına yönelik önlemlerin gündemde olduğunu belirtti. Bankanın, Türk bankacılık sektöründe öncü bir teknoloji merkezi olma yolunda ilerlediğini ve "teknoloji fabrikası" olarak tanımlanan Garanti BBVA Teknoloji'yi daha yakından tanıtmak amacıyla Pendik Teknoloji Kampüsü'nde bir basın toplantısı düzenlediği aktarıldı.

8730307.jpg

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ (ortada), Mühendislik ve Veri Hizmetleri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz (solda) ve Garanti BBVA Teknoloji Genel Müdürü Fatih Bektaşoğlu (sağda)

'TEKNOLOJİYE 5 MİLYAR DOLAR YATIRDIK'

Baştuğ, teknolojik gelişmelerin ve dijital dönüşümün bankacılık iş yapış şekillerini değiştirdiğini, Garanti BBVA'nın bu dönüşümde öncü rol oynadığını vurguladı. Son 25 yılda teknolojiye 5 milyar dolar yatırım yaparak sektörde fark yaratmayı başardıklarını ifade etti. Ayrıca, müşterilere en iyi deneyimi sunma, doğru finansal kararlar almalarını sağlama ve hayatlarında gerçek bir etki yaratma amacı güttüklerini belirtti.

'KARTLARA SINIRLAMA GELME İHTİMALİ VAR'

Kredi kartlarına yönelik yeni kısıtlamalar gelmesi hakkında görüşü sorulan Baştuğ, önlem gelme ihtimali olduğunu hangi tür önlemlerin gündeme gelebileceği konusunda net bir bilgi olmadığını, ancak taksit sınırlaması gibi düzenlemelerin söz konusu olabileceğini dile getirdi. Bankacılık sektörünün bu konudaki gelişmeleri merakla beklediğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN