Geleceğin yolculuğuna hazır mısınız? 1.000 kilometre menzille elektrikli devrimi: Siparişler başladı

Geleceğin yolculuğuna hazır mısınız? 1.000 kilometre menzille elektrikli devrimi: Siparişler başladı

Geleceğin yolculuğuna hazır mısınız? Tek şarj ile 1.000 kilometre menzil! Elektrikli otomobilde devrim yaratacak otomobilin siparişleri başladı...

TUNACAN ATALAY

Elektrikli araçların geleceği, Çin'den yükselen yeni bir yıldızla daha parlak hale geliyor. SAIC Motor ve Alibaba'nın ortak girişimi IM Motors, bugün gerçekleştirilen muhteşem bir lansmanla yeni elektrikli sedan modeli IM L6'yı tanıttı. Elektrikli araç piyasasında çıtayı yükselten IM L6, tek şarjla 1.000 kilometrelik menziliyle adeta sınırları zorluyor.

Elektrikli araç dünyasında bir dönüm noktası niteliğinde olan bu model, 133 kWh kapasiteli yarı katı hal bataryası ile dikkat çekiyor. Geleneksel 100 kWh bataryalarla aynı ağırlıkta olmasına rağmen çok daha yüksek enerji depolayabilen bu teknoloji, IM L6'ya rakiplerine karşı önemli bir üstünlük sağlıyor.

12 DAKİKADA 400 KİLOMETRE MENZİL

whatsapp-image-2024-04-08-at-21-27-23.jpeg

12 dakikada 400 kilometrelik bir menzil sunabilen bu olağanüstü araç, 788 HP güç ve 800 Nm tork üretiyor. 900V'luk elektrik mimarisi ve silikon karbür çipli inverteri ile yüksek hızda şarj imkanı sunarken, -18 derece gibi düşük sıcaklıklarda bile yüksek verimlilik sağlayan termal yönetim sistemine sahip.

Şehir içi kullanımı kolaylaştıran dört tekerden dönüş özelliği ile 4,9 metrelik sedanın dönüş çapı, bir Volkswagen Polo ile aynı olabiliyor. Bu özellik, özellikle kalabalık şehirlerde manevra ve park kabiliyetini önemli ölçüde artırıyor.

BAŞLANGIÇ FİYATI BELİRLENDİ

whatsapp-image-2024-04-08-at-21-27-24.jpeg

Başlangıç fiyatı 31 bin dolar olan IM L6, en üst paketteki 45.650 dolarlık fiyat etiketi ile de elektrikli otomobil piyasasında yeni bir rekabet seviyesi belirliyor. Xiaomi SU7 ve Zeekr 007 gibi önemli rakiplerini geride bırakan IM L6, bu ay itibarıyla resmen siparişe açılıyor.

Elektrikli araçlar konusunda yeni bir çağın habercisi olan IM L6, hem performansı hem de erişilebilirliği ile elektrikli otomobil düşleyen herkese hitap ediyor. Çevre dostu ve yenilikçi bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN