Getir İspanya ayağına satın almayla başladı

Getir İspanya ayağına satın almayla başladı

Türkiye merkezli teslimat uygulaması Getir, İspanyol rakibi 'Blok' uygulamasının tamamını satın aldı. Şirket, bu hamleyle Barselona, Madrid ve Milano'da kendi adıyla hizmet vermeye başlayacağı bilgisini iletti.

İspanya pazarına da dahil olan Getir, hızlı market teslimatı sektöründe faaliyet gösteren Blok uygulamasının tamamını satın alarak, Barselona, Madrid ve Milano’da kendi adıyla hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Blok'un gerekli çalışmaları tamamlayıp faaliyete geçmeye hazır hale getirdiği Roma ve Lizbon operasyonları da Getir markası ile önümüzdeki günlerde kullanıma açılacak. Böylelikle şirket, Avrupa'da hizmet verdiği ülke sayısını 7'ye çıkararak, Türkiye ile birlikte toplamda 8 ülkede faaliyet gösterecek.

BÜYÜMENİN SEBEBİ DOĞRU ZAMANLAMA

Sık fonlama almaları hakkında açıklama yapan Getir’in CEO’su Nazım Salur, “Çok sık fonlama almamızın sebebi ABD pazarına bu yıl girip sonraya bırakmamış olmamız. Her yerde kopyalar türüyor ve eğer biz sektör ile ilgilenmezsek başkaları ilgilenecek” demişti.

7.5 MİLYAR DOLARA ULAŞMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan dördüncü yatırım turunda aldığı 555 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte 7.5 milyar dolar değerlemeyi aşan Getir'in Kurucusu Nazım Salur, "Sektöre giriş yaptıktan sonra kısa zamanda büyük başarılar elde eden, aynı zamanda kültürel uyumumuzun da tam olduğuna inandığımız BLOK uygulamasını bünyemize kattık. Londra, Amsterdam, Paris ve Berlin'den sonra şimdi de Barselona, Madrid ve Milano sokaklarını Getir moru ile renklendireceğiz" dedi.

Getir bu yılın sonlarında ABD’deki üç büyük şehirde de hizmet vermeyi planlıyor. Şirket en son mart ayında Seqouia Capital ve Tiger Global’den 300 milyon dolar fon sağlamış ve Getir’in değerlemesi 2,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN