Google bunu da yaptı, şarj sorunu tarih oldu! Elektrikli araç almaktan korkanlar artık gönül rahatlığıyla alacak

Google bunu da yaptı, şarj sorunu tarih oldu! Elektrikli araç almaktan korkanlar artık gönül rahatlığıyla alacak

Elektrikli otomobil alacakların şarj sorunu son buluyor. Google'dan gelen teknolojiyle beraber, elektrikli araç almaktan korkanlar bayiye koşacak. İşte şarj sorununu ortadan kaldıran yöntem...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobil teknolojisi hızla gelişmeye devam ediyor. Google tarafından tanıtılan yeni şarj istasyonu projesi heyecanlandırdı. Elektrikli otomobil almak isteyenler bu teknoloji sayesinde gönül rahatlığıyla bayilerden siparişini verecek. İşte o teknoloji...

ŞARJ SÜRELERİNİ MİNİMUMA İNDİRİYOR

Google, teknoloji dünyasındaki yenilikçi adımlarını sürdürüyor ve şimdi de elektrikli araçlar için devrim niteliğinde bir şarj istasyonu projesine imza atıyor. Yatırımcısı olduğu şarj ve elektrikli araç filo girişimi Gravity ile birlikte, Amerika'nın en hızlı elektrikli araç şarj istasyonunu açtı. Bu girişim, elektrikli araç sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak bir yeniliğe imza atarak, şarj sürelerini minimuma indiriyor.

db4fc267-eb0d-45e9-8417-a53be47f022b.jpg

5 DAKİKADA 322 KİLOMETRE MENZİL ŞARJ EDİYOR

Gravity tarafından geliştirilen ve 24 araçlık bir kapasiteye sahip olan bu istasyon, tek bir güç dağıtım noktasından 24 sokete kadar 500 kW'lık bir şarj kapasitesi sunuyor. Bu, 800V şarj desteği olan bir otomobili sadece beş dakika içinde 322 km menzile ulaştırabilecek kapasitede. Bu hız, mevcut şarj teknolojileri arasında çığır açıcı bir adım olarak görülüyor.

Şu anda ABD pazarında 500 kW şarj desteği sunan bir otomobil bulunmamasına rağmen, Gravity bu alandaki potansiyel büyümeyi ve yakın gelecekte yaşanacak artışı öngörerek, altyapısını şimdiden güçlendiriyor. Firma, otoparklar, kiralama filoları ve havalimanları gibi farklı uygulama alanları için özelleştirilmiş çözümler sunuyor, böylece elektrikli araçların daha geniş bir kullanım alanına yayılmasını sağlıyor.

aafce285-8bea-4e84-8a89-7bbf774fd77c.jpg

GOOGLE VE GRAVİTY İŞ BİRLİĞİNDE

Google'ın bu yatırımı, şirketin sadece internet ve yazılım teknolojileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda sürdürülebilir geleceğe katkıda bulunacak yenilikçi çözümler üzerinde de çalıştığını gösteriyor. Elektrikli araç şarj altyapısında yaşanan bu devrim, elektrikli araç sahiplerinin en büyük sorunlarından biri olan şarj süresi endişesini tarihe karıştırıyor. Google ve Gravity'nin bu ortak projesi, elektrikli araçların kullanımını daha da yaygınlaştıracak ve çevre dostu ulaşım çözümlerine olan ilgiyi artıracak gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN