"Gram Altın 1450 TL olacak" Dedi Tarih Verdi! İşte Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan Piyasaların Seyrini Değiştirecek Altın Yorumu

"Gram Altın 1450 TL olacak" Dedi Tarih Verdi! İşte Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan Piyasaların Seyrini Değiştirecek Altın Yorumu

Piyasalarda yaşanan hareketlilik yatırımcıları derinden etkilemeye devam ediyor. Amerika Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararından sonra dolar ve altında hızlı yükselişler başlarken, ekonomist ve uzmanlardan da yatırımcılar için uyarılar gelmeye başladı. Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Tuna Kaya ise altın ve dolar için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FED'in faiz kararından sonra altın hızla yükselişe geçti ve 6 Mayıs 2022 Cuma gününe 902 Lira ile giriş yaptı. Altında yaşanan ani ataklar yatırımcıyı tedirgin ederken, dolar ise 15 TL seviyelerini zorlamaya başladı. Ekonomist ve Piyasa Uzmanı Tuna Kaya ise FED'in faiz kararını yükselteceğini bundan dolayı doların yükseleceğini, altının ise düşüşe geçeceğini söyledi. İşte Piyasa Uzmanı Tuna Kaya'dan dikkat çeken piyasa değerlendirmesi.

altin-001.jpg

ALTIN VE DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Altın ve dolar tarafında yaşanan hareketlilik Mayıs ayında hız kazanırken, elinde altın ve dolar olan yatırımcı ise kara kara düşünmeye başladı. FED'in faiz kararıyla beraber piyasalar etkilenirken, Çin'de yaşanan kapanmaların da piyasaya etkisi başladı. Peki altın ve dolar düşecek mi? FED'in 75 baz puan faiz artışı yapabilir mi? FED'in kararları piyasaları nasıl etkileyecek? İşte herkesin merak ettiği o cevaplar.

"ABD, ALTIN FİYATLARINI BASKILIYOR"

Piyasalarda yaşanan durumu genel hatlarıyla ele alan Tuna Kaya, altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin nedenlerini açıkladı. Kaya, altın ve dolar yatırımcılarını uyardı. ABD'nin altın fiyatlarında baskısı olduğunu belirten Kaya şunları kaydetti:

"Amerikan Merkez Bankası, Mayıs ayıyla birlikte faiz puanlarına artırım yapmaya hazırlanıyor. Bu durum, doların artış göstermesine ve altın fiyatlarının düşmesine neden oldu. Çin’de yüksek olan altın talebi de son zamanlarda geriledi. ABD, altın fiyatları üzerindeki baskıyı artırıyor."

GRAM ALTIN 1450 OLABİLİR

Kaya, gram altında yatay seyrin devam edeceğini belirterek altın için alım seviyesini de açıkladı. Gram altının zirve tarihini de veren Kaya, "Gram altının bir süre daha yatay hareketlerini sürdüreceğini tahmin ediyorum. Altında 900 seviyelerini bir alım fırsatı olarak görebiliriz. Gram altın için zirve beklentim 1400 – 1450 lira seviyelerindedir. Bu rakamları yıl sonunda görmemiz çok muhtemel. Gümüş fiyatları ise yıl sonunda 14 lira olarak karşımıza çıkabilir. Yani kaçınılmaz sonda altın ve gümüş fiyatlarının tekrar yükseleceğinden eminiz. Yatırımcılar olarak sabırlı olmamız gerekiyor, unutmayın sabrın sonu selamettir." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN