Gram altın, 2024 yılına bu seviyeden giriş yapacak, çok kısa süre kaldı! İslam Memiş, 'Fırsat' diyerek anlattı

Gram altın, 2024 yılına bu seviyeden giriş yapacak, çok kısa süre kaldı! İslam Memiş, 'Fırsat' diyerek anlattı

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, altın piyasasıyla ilgili son analizini, "Fırsat" başlığıyla yaptı. İşte, İslam Memiş altın yorumları...

Altın fiyatları, FED Başkanı Jerome Powell'ın 'şahin' tonlu yönlendirmelerinin ardından geriledi. Yeni günde hızlı toparlanma yaşayan altın fiyatları için FED belirsizliği devam ediyor.

Gram altın fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1683 lira seviyesinde işlem görürken, ons altın 1925 dolar seviyesini koruyor.

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, FED faiz kararı ve ABD'den gelen kritik veriler sonrası altın piyasasındaki yeni fiyatlamaları ve beklentilerini Sabah'a değerlendirdi:

"Altın fiyatları bu hafta dar bant aralığında işlemler gerçekleştirdi. FED faiz kararı sonrası 1913 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altın, şu anda 1925 dolar seviyesinde.

Ons altın için 1910 dolar güçlü bir destek seviyesi ancak toparlanma gelebilir. Kısa vade için ons altın fiyatında 1910-1950 dolar direncini takip edeceğim. Orta ve uzun vade için ise 2000 dolar seviyesinin üzerindeki rakamlar mümkün gözüküyor.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

FED'in belirsizliği hala piyasalarda devam ediyor. Altın fiyatları için bir yön kırılımı yok. FED, faiz artırımını bu ay pas geçti. Ancak tekrar bir faiz artışına gidilebileceği yönünde şahin tonlu bir açıklama yapıldı. Bu da piyasalarda yeni bir fiyatlamayı zorlaştırıyor. Ama görünen o ki 2000 dolar üzerinde ataklar gerçekleştirmek isteyen bir ons altın var karşımızda.

Ben şu anki kısa vadeli baskılanmanın altın fiyatları için bir alım fırsatı sunduğunu düşünüyorum. Gram altın için kısa vadede 1700-1720 bant aralığını takip etmeye devam ediyorum. Ama Ekim ayı itibariyle gram altın fiyatı için yukarı yönlü hareketler başlayabilir.

GRAM ALTIN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Gram altın 2023 yılını 1800-1880 TL aralığında tamamlayabilir. 2024 yılında gram altın için beklediğim seviye 2500 TL seviyesi. Ben bu yatay sürecin özellikle altın yatırımcısına iyi fırsatlar sunduğunu düşünüyorum. Gram altın fiyatında resmi kur ile çarşı piyasası arasında 40 TL'lik bir makas aralığı var.

Resmi kur tarafına aldanıp alım yapmayanlar, fiyat düşük diyenler serbest piyasalarda 1710 TL seviyesinin altında bir gram altın yok. Farklılığı muhakkak göz önünde bulundurmalılar."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN