Gram altın için son günler, şimdi alan kâra geçer! İslam Memiş'ten çarpıcı 2024 öngörüsü

Gram altın için son günler, şimdi alan kâra geçer! İslam Memiş'ten çarpıcı 2024 öngörüsü

Piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'Büyük Plan' başlıklı videosunda piyasalara dair bazı iddialar ortaya attı. İşte, İslam Memiş'in altın, dolar yorumu...

2024 yılı beklentisini paylaşan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, kısa vade için dolar, gram altın, gümüş gibi yatırım araçlarına dair öngörülerini de sıraladı.

"Seçim öncesi son günlerdeyiz" diyen İslam Memiş, piyasalardaki hareketliliğe dikkat çekerek, "Döviz kurlarında, altın-gümüş fiyatlarında yukarı yönlü hareketler var, borsada ise düşüşler var" dedi.

"SEÇİM ÖNCESİ GÜNLER..."

İslam Memiş, "Borsa İstanbul 4432 puanda. 0.85 satışlar gözlemleniyor. Yol haritamızda değişiklik yok. 4500 altı alım fırsatı. 4300-4800 puanı takip ediyoruz. Seçim öncesi günler yaklaştığı için yukarı yönlü fiyat hareketleri de var. Döviz kuru ve emtiada yükseliş var" diye konuştu.

"GRAM ALTIN-TL SEÇİME KADAR..."

İslam Memiş, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Dolar 21.23-21.34 lira, euro TL 22.78-22.96 lira aralığında. Euro dolar paritesi düşük, bunu kaçırmamak gerekiyor. Gram altın TL 1415-1428 lira aralığında. 1400 üzerinde gram altında ataklar gerçekleşti. Gram altın TL'de ikinci tur seçime kadar, iki haftalık süreçte dolar TL'de 20-22 lira, gram altında 1350-1450 lira aralığını takip edeceğimi ifade etmiştim."

SÜREKLİ KARIŞTIRILAN 'GRAM ALTIN-ONS ALTIN' UYARISI

Seçimlerden sonra, haziran ayına dair öngörülerini sıralayan İslam Memiş, "Seçimlerden sonra haziran ayı içinde ons altında, gümüş onsunda yine aşağı yönlü hareketler beklemeye devam ediyoruz. Önce bir toparlanma ancak tekrar devamında haziran ayı içinde altın onsunda 1910 dolar seviyesi, gümüş onsunda 22.80 doları beklemeye devam ediyoruz. Ons ve gram tarafındaki süreçleri çoğu arkadaşımız karıştırıyor. Üzerine basa basa hem köşe yazılarımda hem videolarda ons bazında yorumladım. Ons ve gramda düşüş beklentimiz farklıdır" dedi.

İslam Memiş, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yıllardan itibaren bu sermaye kontrollerini kotaya bırakacaklarını, dünya ülkelerinin belirli satış ağı üzerinden satış yapacağını ifade ettim. Dünyadaki bütün insanları sisteme kilitlediler, varlıkları olan da bir hamle yapamıyor. Bundan sonra yeni ekonomi kurmaylarını, modeli takip edeceğiz. Sadece Türkiye ölçeğinde bakan yanılır, bu daha büyük bir senaryo ve plan. Yakından uygulayacakları yeni satış ağları, kontrol sistemleri, bu işin en sonunda da yasaklamalarla bitecek bir sistem karşımızda olacak.

Burada iki tür grubumuz var. Fiziki varlıklarına sahip çıkanlar, bugüne kadar uyarıları dikkate almayan arkadaşlarımız da sistemde kilitlendi. Yıllardır ifade ettiğim gibi fiziki varlıklarına sahip çıkanlar bugün daha rahat hareket ediyor. Borsaya gireceğiz ama nasıl diye soruyorlar. İki tür var. Bankacılık uygulamasında işlem yapabiliyorsunuz, hisse senedi hesabı ile şirketlerin hisselerini alabiliyorsunuz ama en az 3 hisse senedi olacak. Beraberinde ne alalım diyen var, şirket ismi telafuz edilmesi imkansız, yatırım danışmanlığı almanız gerekiyor.

2024 yılı işsizlik yılı olacak. 2024 yılı için işsizliğe karşı mutlaka ve mutlaka işlerine sahip çıkması gerekiyor herkesin. Ek işle alakalı hazırlık içinde olunması gerekiyor. Biz ve yol arkadaşlarımız ek iş nasıl yapabiliriz gibi hamleleri toparlamıştık. 2023 ile birlikte ocak ayında hangi ek işleri yapabiliriz diye videolarım vardı. İşsizliğe karşı da sizleri ciddi anlamda bilgilendirmek için gayret gösterdim. 2024 ile alakalı haber akışları geliyor.

Son haber, İngiliz firması iki şirket 66 bin istihdam azaltmak kararı aldı. Bu haber akışlarını büyük resetleme sürecinde daha çok duyacaksınız. 2024 yılında dünya enflasyondan çok işsizliği konuşacak, o yüzden işinize dört elle sarılın. İşsizlik dünyanın belası olacak. İşsizler ordusunda büyük bir yığılma olacak. Büyük planın arkasındaki büyük resetlemenin içerisinde büyük bir işsizlik sorunu da var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN