Sinan Oğan'dan Ümit Özdağ'a gönderme: Sığınmacıları mancınıkla mı göndereceksiniz?

28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan canlı yayında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ'a gönderme yapan Oğan, "Tezkereye hayır dediğiniz anda askerimizi çekmek zorundayız. Askerimizin olmadığı bir alanda siz sığınmacıları nasıl göndereceksiniz? Mancınıkla karşıya mı atacaksınız?" dedi.

28 Mayıs ikinci tur seçimi öncesi Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alan Sinan Oğan, TRT canlı yayında açıklamalarda bulundu. ATA İttifakı'nda birlikte yol yürüdüğü ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a göndermede bulunan Oğan, "Askerimizin olmadığı bir alanda sığınmacıları nasıl göndereceksiniz? Sınıra götüreceksiniz, mancınıkla karşıya mı atacaksınız? Tezkereye karşı çıkmakla sığınmacıları göndermek aynı anda zaten mümkün olan bir şey değil." ifadelerini kullandı. Sinan Oğan'dan Ümit Özdağ'a gönderme:

Oğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la asla bir pazarlık söz konusu olmadı. İnsanlar o kadar değişik senaryolar yazıyorlar ki hayal güçlerine şaşırıyorum. Bir pazarlık görüşmesi değildi. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların def edilmesi konuşuldu. Türk devletleri konuşuldu, Türk Devletleri Teşkilatı konuşuldu. Sığınmacıların bir plan çerçevesinde geri dönüşü konuşuldu. Elbette ki hassasiyetimiz bunlardır. Bütün konuşulanlar Türkiye'nin daha güçlü olması için neler yapılabilir, nasıl katkımız olabilir bunlar konuşuldu.

"HDP'NİN TEMEL HEDEFİNE ENGEL OLDUK"

HDP’nin talepleri arasında bakanlık istemek gibi şeyler konuşuluyordu, değil. HDP’nin temel hedefi Suriye’de bir ’pkkistan’ kurmaktır. Biz buna engel olduk. Hatta bizim Hatay'ı da tehdit ediyor. Türkiye'nin askeri operasyonları bu planı yerle bir etmiştir. Sığınmacıların dönüşüyle de bu proje sonsuza dek çöpe atılacaktır. Türkiye bir taraftan operasyon yapıyor. Diğer taraftan da sürdürdüğü imar çalışmalarıyla da onların güvenle dönmelerini sağlıyor.

"SIĞINMACILARI MANCINIKLA KARŞIYA MI ATACAKSINIZ?"

Türkiye'nin bu konudaki politikaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu dönüşler eminim ki daha da artacak. Sayın Kılıçdaroğlu sığınmacı mevzusunda yeni yeni 1 hafta içerisinde konuşmaya başladı. Öbür tarafta o ciddiyeti göremedim. Askerimizin olmadığı bir alanda sığınmacıları nasıl göndereceksiniz? Sınıra götüreceksiniz, mancınıkla karşıya mı atacaksınız? Tezkereye karşı çıkmakla sığınmacıları göndermek aynı anda zaten mümkün olan bir şey değil.

"2. TURA KALMIŞSANIZ BİZİM SAYEMİZDEDİR"

Sayın Kılıçdaroğlu'na sadece şu hatırlatmayı yapmak isterim. Siz bugün 2. tura kaldıysanız bu, Sinan Oğan sayesindedir. Bunun farkında mısınız? Cumhurbaşkanlığı kazanmaya dair en ufak bir umut vermemişsiniz. 2. tura kalmışsanız bugün, bizim sayemizdedir. Hala çıkmış bize bir şeyler söylüyorsunuz. Çıksın bize teşekkür etsin.

Sayın Kılıçdaroğlu'ndan da hiçbir talebim olmadı. Ben bir prensip ortaya koydum, ilkelerimizi ortaya koyduk. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı. Benim kırmızı çizgim HDP'ydi. Onları dışarı bırakarak bu seçimi nasıl kazanacaksınız? dedim. İkna edici bir cevap alamadım. HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı.

"HDP'NİN OLDUĞU YERDE TÜRK MİLLİYETÇİLERİ OLMAYACAKTIR"

Bugün itibarıyla HDP Sayın Kılıçdaroğlu'na desteğini ortaya koymuştur. HDP biz kurumsal olarak desteklemiyoruz deseydi, Kürt vatandaşlarımız istediğine oy verebilirsiniz deselerdi ben anlayabilirdim. HDP kurumsal bir şekilde desteğini ortaya koymuştur. Bugün geldiğimiz noktada HDP, Türk siyasetini kilitleme yetisini yitirmiştir.

3 sene önce yola çıktım ben ve 3 sene önce HDP Türk siyasetinin kilit noktası olmaktan kaldıracağız demiştim. HDP'nin 'Biz Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz' dediği yerde Türk milliyetçileri olmayacaktır. Göreceksiniz.

"ÜMİT ÖZDAĞ BAŞKA BİR KARAR VERDİ, SAYGI DUYUYORUM"

Sayın Özdağ başka bir karar verdi saygı duyuyorum. ATA İttifakı'nın 2 partisi ve Cumhurbaşkanı adayı olarak ben Sayın Erdoğan'ı destekliyoruz. Herkes bağımsız şekilde istediğini destekleyebilir. Biz Özdağ ile irtibat halindeyiz, görüşüyoruz, konuşuyoruz. Vecdet Öz, daha önce bana sizin aldığınız her karara imza atarım dedi. Bir yayında farklı şeyler söylemiş, kendisiyle bire bir hiç görüşmedik. Bir senaryo yazdılar, temelinde iftira vardı.

Sayın Cumhurbaşkanı mantıklı bulduğu her şeyi kabul ediyor. Mesela Afet Bakanlığı, biz bunu sunduk o da 'ne güzel olur' dedi. Bu pazarlık mı olmuş oluyor?

Terörle mücadele hem bizim hem Cumhurbaşkanımız için önemli. Terörle mücadele HDP'nin olduğu bir yerde nasıl yapılacak? Diyelim kazandınız, HDP'nin desteklediği terör örgütüne nasıl operasyon yapacaksınız. Demeyecek mi sayemizde kazandın diye. Mavi Vatan meselesi, Karabağ meselesi hepimizin meselesidir. Ermenistan orada tetikte bekliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yanında bu konuda farklı konuşmaları olan Ünal Çeviköz var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN