Netflix kullananlara kötü haber! Daha önce ücretsiz olan bu özellik için artık ilave ücret ödemek gerekiyor

Netflix kullananlara kötü haber! Daha önce ücretsiz olan bu özellik için artık ilave ücret ödemek gerekiyor

Geçmiş yıllarda şifre paylaşımını teşvik eden Netflix, bir süredir şifre paylaşımını engellemeye çalışıyor. Pilot bölgelerde test edilen şifre paylaşma yasağı şimdi ABD'ye geldi ve yakında Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor. İşte detaylar...

ABD merkezli online dizi-film platformu Netflix'in şifre paylaşımına getirdiği kısıtlama, gecikmeli de olsa şimdi ABD abonelerine ve diğer pazarlara yayılmaya başlıyor. Netflix'in yeni kurallarına göre ABD'li aboneler, evleri dışındaki kullanıcıları Netflix hesaplarından atmak ya da ek bir üyelik için aylık belirli bir ücret ödemek zorunda kalacak.

NETFLIX, ŞİFRE PAYLAŞIMINI ABD'DE YASAKLADI

Şirket, bu geçişi kolaylaştırmak için mevcut abonelerin hesaplarında hangi cihazların oturum açtığını görmeleri ve erişimi olmaması gerekenleri kaldırmalarının yanı sıra şifrelerini sıfırlama araçları da dahil olmak üzere araçlar sunuyor. Başka birinin Netflix hesabını kullananlar ise, izleme geçmişleri ve izleme listeleri de dahil olmak üzere mevcut hesap bilgilerini taşımalarına yardımcı olacak bir 'Profili Aktar' seçeneği aracılığıyla kendi hesaplarına geçiş yapabilecekler.

netflix-sifre-paylasmak-yasak-mi.jpg

EKSTRA ÜYENİN KISITLAMALARI VAR

Donanım Haber'den Metin Akpınar'ın haberine göre, eğer Netflix hesabı ortak olarak kullanılmaya devam edilecekse kişi başı aylık ekstra 7,99 dolar ödemek gerekecek. Ekstra üye hesaplarının da kendi kısıtlamaları var. Aynı ülkede aktif olmaları gerekiyor, aynı anda yalnızca bir cihazda içerik görüntüleyebiliyor ya da indirebiliyorlar ve ekstra profil oluşturamıyor ya da 'Çocuk' profili olarak giriş yapamıyorlar.

ÖNCE İPTAL, SONRA GERİ DÖNÜŞ

Netflix bu özelliği ilk olarak Latin Amerika pazarlarında test etmeye başlamış, daha sonra bu yılın başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'ya genişletmişti. Netflix eş CEO'su Greg Peters'a göre yapılan testlerde ilk başlarda bir iptal tepkisi gördüklerini ancak sonrasında kullanıcıların geri döndüğünü belirtiyor. Şirket birinci çeyrekte Wall Street'in 3 milyonluk tahminlerinin altında kalan 1,75 milyonluk net küresel abone artışı bildirmiş ve küresel olarak toplam 232,5 milyon aboneye ulaşmıştı.

netflix-sifre-paylasma-yasagi-geldi-mi.jpg

ABONELERE BİLDİRİMLER GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI

Netflix, şifre paylaşımıyla ilgili yeni güncellemeyi bir e-posta ile abonelerine bildirmeye başladı. Firma, bu bildiride, "Bir Netflix hesabı tek bir hane tarafından kullanılmak içindir" diye uyarıyor. Gönderide, "O evde yaşayan herkes Netflix'i nerede olursa olsun - evde, hareket halindeyken, tatilde - kullanabilir ve Profil Aktarma ve Erişim ve Cihazları Yönetme gibi yeni özelliklerden yararlanabilir" deniyor.

ŞİFRE PAYLAŞIM YASAĞI DİĞER ÜLKELERE DE GELECEK

Netflix, e-postanın, "ABD de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ülkelere paylaşım güncellemelerini sunmaya başladığı" için gönderildiğini açıklıyor. Bununla birlikte en fazla abonenin ABD’de olduğu düşünüldüğünde Türkiye gibi diğer pazarlara da şifre paylaşım kısıtlamalarının yakında getirileceğini söyleyebiliriz.

Öte yandan Netflix eskiden parola paylaşımına çok önem verirdi. Hatta 2017 atılan ünlü bir tweet’te Netflix, "Aşk parola paylaşmaktır" demişti.

netflix-sifre-paylasmak-yasaklandi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN