Deniz kızı Ariel nihayet ‘insan oldu’

Deniz kızı Ariel nihayet ‘insan oldu’

Sinemalarda üçü yerli 7 film vizyonda. Filmlerde, bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Disney’in insan olmak isteyen deniz kızı Ariel’in hikayesini anlattığı 1989 tarihli animasyondan yeni canlı aksiyon uyarlaması ‘Küçük Deniz Kızı’ öne çıkıyor. Gerçek oyuncularla animasyon tekniğinin ustaca harmanlandığı filmde, deniz kızı ‘Ariel’ rolüne Amerikalı şarkıcı Halle Bailey hayat veriyor.

SALİHA SULTAN

Sinema salonlarında bugün üçü yerli ve 7 film vizyona girdi. Filmlerde, bu yıl 100’üncü yaşını kutlayan Disney’in Danimarkalı masallar yaratıcısı Hans Christian Andersen klasiğini beyazperdeye aktardığı yeni canlı aksiyon uyarlaması ‘Küçük Deniz Kızı’ öne çıkıyor. Yönetmen koltuğunda ‘Chicago’, ‘Bir Geyşanın Anıları’, ‘Karayip Korsanları’ gibi filmleriyle tanınan Rob Marshall’ın oturduğu filmde deniz kızı Ariel rolünü Amerikalı şarkıcı Halle Bailey canlandırıyor. Gerçek oyuncularla animasyon tekniğinin harmanlandığı filmde, sevgilisi Prens Eric rolünde Jonah Hauer-King, Ariel’in babası Kral Triton rolünde Javier Bardem, Grimsby rolünde Jude Akuwudike ve deniz cadısı Ursula rolünde Melissa McCarthy yer alıyor. Filmin seslendirme kadrosunda ayrıca Daveed Diggs, Jacob Tremblay, Simone Ashley, Jessica Alexander, Noma Dumezwani, Russell Balogh, Emily Coates, Adrian Christopher, Lorena Andrea ve Kajsa Mohammar bulunuyor. Çok sevilen küçük deniz kızı masalına farklı bir bakış açısı getiren film, ailecek izlenecek bir yapım olarak izleyicilerini bekliyor.

GERÇEK HAYATTAN BİR KARA MİZAH

Yerli yapımlarda çekimleri Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde gerçekleştirilen komedi türündeki ‘Kaygısız Baş’ dikkati çekiyor. Ürgüplü iki kardeşin babalarını öldürmesi ile başlayan ve kuzenleri Murat’ın İstanbul’dan köye gelmesiyle birlikte yollarının kesiştiği serüveni konu alan kara mizah film, Taner Şahin ve İskender Bingöl tarafından gerçek hayattan beyazperdeye aktarıldı. Yönetmen koltuğuna Taha Ulukaya’nın oturduğu filmde, Turgay Tanülkü, Burak Satıbol, Mehmet Çepiç, Ferdi Akarnur, Bülent Ergün, Taner Şahin, Erman Cihan ve Mehmet Küçük gibi oyuncular rol alıyor.

26kr02kaygisiz.jpg

ÜÇ YENİ KORKU

Korku ve gerilim tutkunları için ise bu hafta vizyonda üç yapım var. Kemal Danacı’nın yönettiği yerli korku ‘Cin Hikayeleri Kayıp Bebek’ de, Anadolu’da eski bir doğumhanede yaşanan gizemli olayları araştıran bir grup insanın yaşadıklarını izleyiciye aktarıyor. Kemal Öğün’ün senaristliğini yaptığı, Bülent Terzioğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu ‘İşaretliler: Kurban’, kapısında bulduğu kediyi evine aldıktan sonra gittikçe tuhaflaşan olaylar yaşayan genç bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Victoria Grace Borrello, Steve Larkin ve Jon Meggison’un rol aldığı ‘Şeytan Ayini’ de , yaşadığı uyku probleminden kurtulmaya çalışan bir kadının yaşadıklarını konu ediniyor. Anime tutkunlarının ilgisini çekecek ‘Suzume no tojimari’, bir felaketin ardından ortaya çıkarak daha büyük yıkıma yol açan kapıları kapatmaya çalışan 17 yaşındaki Suzume’nin olgunlaşma hikâyesini konu alıyor.

‘AMERİKAN RÜYASI’NIN İŞLEVSİZLİĞİ

Gina Gammell ve Riley Keough’un izleyiciyi 1 saat 54 dakikalık bir dram buhranına sürükleyen Savaş Atı (War Pony), filmi Başka Sinema kapsamında vizyonda. Aidiyet arayışında olan iki gencin hayatına odaklanıyor. Film, kısa yoldan başarıya ulaşmanın yollarını arayan 23 yaşındaki Bill ve kendisini babasına kanıtlamak için çabalayan 12 yaşındaki Matho’nun aidiyet arayışını anlatan film, ‘Amerikan Rüyası’nın işlevsizliğini beyazperdeye taşıyor… Film, dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde en iyi ilk filme verilen Altın Kamera ödülünü kazandı. Film, yapımcısı Keough’nun American Honey’nin çekimleri sırasında tanışarak dost olduğu Oglala Lakotası Bill Reddy ve Franklin Sioux Bob’un kendi yaşam öykülerinden esinleniyor. Reddy ile Bob, senaryo yazımına da katkıda bulundular.

26kr02savasati.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN