Biliyor musunuz neden sahte afişi konuşuyoruz?

Biliyor musunuz neden sahte afişi konuşuyoruz?

Kritik seçim öncesi ekonomik kriz başta olmak üzere ülkede yaşanan ciddi sıkıntılar yerine sahte afişler ve montaj videolar öne çıktı. Kılıçdaroğlu PKK’lı, LGBT’li kampanyanın amacına dikkat çekti. 'Depremzedeleri, hayat pahalılığını, işsizliği, doları konuşmamız gerekirken bu tuhaf suçlamaları konuştuk. Türkiye'yi bu garip süreçten çıkarıp asıl sorunları konuşmamız lazım' dedi.

"BAŞÖRTÜLÜLERİ DİNLEDİM HELALLEŞME KOLAY DEĞİL"

"Helalleşme için mağdurların yaşadığı mağduriyeti bilmeniz lazım. Ben evine gittiğim öğretmenin nasıl ağladığını biliyorum. Müfettişlere nasıl ifade verdiğini, mesleği nasıl bırakmak zorunda kaldığını iyi biliyorum."

"SURİYELİLERİ AVRUPA STANDARDIYLA GÖNDERECEĞİZ"

"Suriye'yle anlaşarak gidenlerin can ve mal güvenliğini sağlayacağız. Biz sığınmacı deposu değiliz. Avrupalılar Suriyelilerin haklarını korumazsa, evlerinin yapımı için para vermezse Geri Kabul Anlaşması'nı feshedeceğiz. "

"BELEDİYELERE ATAMADA DEMOKRASİ KRİTERİ İŞLEYECEK"

(Kayyum atamaları) "Biz demokrasi istiyoruz. Belde halkı bir belediye başkanı seçiyor. Bu başkan suç işleyebilir. Bu durumda delilleri toplarsınız. Mahkemeye verirsiniz, yargılanır mahkum olur. Kimse buna bir şey demez."

"SAĞLIKLI SİSTEMDE SANDIK GÜVENLİĞİ GÜNDEM BİLE OLMAZ"

"Sandık güvenliğini niye konuşuyoruz hiç düşündünüz mü? Toplumda sağlıklı seçim yapılmadığı yönünde kanaat oluşmuşsa o ülkede sorun vardır. Demokrasisi sağlıklı işleyen bir sistemde sandık güvenliği konuşulmaz bile. "

2605krt01a-tum.jpg

GERİ KABUL RESTİ

Babala TV’de soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Brüksel’e sığınmacı resti çekti. Millet İttifakı adayı “Eğer Avrupalılar Suriyelilerin haklarını korumazlarsa onların evlerini, yollarını, hastanelerini yapmak için para vermezlerse Geri Kabul Anlaşması’nı feshedeceğiz, beyler gitsinler Avrupa’ya burada ne işi var?” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV’de Oğuzhan Uğur’un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programında vatandaşların sorularını yanıtladı. Çekimleri 7 saat aşan program kurgu sonrası 4 saat olarak Youtube’da yayınladı. İlk gün 12 milyondan fazla görüntülenen videoya 130 binden fazla yorum yapıldı. Kılıçdaroğlu, montaj video tartışmasından mülteci sorununa helalleşmeden sandık güvenliğine birçok konuda soru ve eleştirilere yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, iktidarın terörle itham politikasının bilinçli bir tercih olduğunu belirterek “Depremzedeleri, hayat pahalılığını, işsizliği, doları konuşmamız gerekirken afişleri, suçlamaları konuştuk. Türkiye’yi bu garip süreçten çıkarıp asıl sorunları konuşmamız lazım” dedi. Kayyum atamaları hakkında konuşan CHP lideri “Biz demokrasi istiyoruz. Belde halkı bir belediye başkanı seçiyor. Bu başkan suç işleyebilir. Bu durumda delilleri toplarsınız. Mahkemeye verirsiniz, yargılanır mahkum olur. Kimse buna bir şey demez” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun programda dile getirdiği bazı mesajlar şöyle oldu:

DEPREMZEDEYE ÜCRETSİZ EV ZORUNLULUK

“Deprem evi maliyetlerini nerede karşılıyorsunuz? Erdoğan ne dedi; ‘Evleri yapacağım 1 yıl sonra teslim edeceğim’ demek ki para var. Ben de diyorum ki madem para var 1 yılda yapıyorsun 2 yıl da almıyorsun, ben hiç almayacağım, niye alayım parayı onun olsun. O evlerin yapımında hata var o hataya göz yuman kamudur, anayasa gayet açıktır onu da söyledim. Devlet o evleri yapmak ve ücretsiz vermek zorunda. Sadece onu değil dava açılırsa evindeki buzdolabının, mobilyasını parasını alabilir.”

"SIĞINMACI DEPOSU DEĞİLİZ"

“Burada Suriyelilerle ilgili şöyle bizim gencecik fidan gibi askerlerimiz şehit olurken onların fidan gibi beyleri bizim sokaklarımızda volta atıyor. Suriye’de meşru hükümetle oturacağız, anlaşacağız, buradan gidenlerin can ve mal güvenliği sağlayacağız. Eğer Avrupalılar Suriyelilerin haklarını korumazlarsa onların evlerini, yollarını, hastanelerini yapmak için para vermezlerse Geri Kabul Anlaşması’nı feshedeceğiz, beyler gitsinler Avrupa’ya burada ne işi var? Burası sığınmacı deposu olmayacak. Avrupalı rahat etsin diye biz bunların bütün sıkıntılarına katlanıyoruz. Düzelteceğiz, göreceksiniz. Biz sığınmacı deposu değiliz.”

"HELALLEŞMEK KOLAY MI?"

“Başörtülü bir arkadaşımızın söylediği arada bir 10 sene var diyorsunuz, dolayısıyla helalleşme kolay mı diyorsunuz. Hayır kolay değil ben öyle bir şey söylemedim. Tam tersine zor bir şeydir ve mağdur olanın yaşadığı mağduriyeti bilmeniz lazım. Ben taktığı başörtüsü dolayısıyla evine gittiğimde öğretmen kadının çocuklar gibi nasıl ağladığını biliyorum. Mesleği nasıl bırakmak zorunda kaldığını bütün bunları anlattı.”

"REKABET OLSUN HERKES KAZANSIN"

“TOGG’a yönelik bir eleştiri yok. Sadece davranışa yönelik bir eleştiri var. Bunun bir siyasal kimlik, ‘Ben yaptım’ algısı ile tanıtılması yanlış. İHA ve SİHA konusunda, Sayın Bayraktar’ın fabrikasına ilk giden benim. Efendim, ‘Gelince siz İHA ve SİHA’ları kaldıracaksınız, damadı mahvedeceksiniz.’ Biz aklımızı peynir ekmekle mi yedik? Niye olsun, herkes üretecek ve kazanacak. Yeter ki sağlıklı ve tutarlı bir rekabet olacak.”

"SANDIK GÜVENLİĞİ NEDEN ÖNEMLİ?"

“Sandık güvenliğini niye konuşuyoruz hiç düşündünüz mü? Eğer bir ülkede seçimlerin sağlıklı yapılmadığı yönündeki kanaat, toplumun dokularına sinmişse; o ülkede sorun var demektir. Sandık güvenliğini biz bunun için önemsiyoruz.”

"KANDİL’İN ANAHTARI ERDOĞAN’DA"

“HÜDA PAR diyor ki, ‘Anayasanın ilk dört maddesini değiştireceğim.’ Biz karşıyız. Merak ettiğim, acaba Erdoğan işbirliği yaptığına göre, aynı görüşte mi değil mi? SADAT denilen bir kuruluş var. Diyor ki ‘Ben Türkçe’yi kaldıracağım.’ SADAT’ın başkanı Cumhurbaşkanı’nın danışmanı. Benim SADAT’A gidişimin temel nedeni oydu. Sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kaldıracaksın, bayrağını kaldıracaksın, dilini değiştireceksin, Erdoğan’ın yanında olacaksın. Ben buna izin vermem, dedim. ‘HDP, PKK’nın siyasi kolu mudur?’ Kapatılmıyorsa bunun kabahati bende mi? Kimde kabahati? İktidar kim? Kandil’in anahtarı Erdoğan’da. Apo’yla konuşuyorlar. AK Partili Ensarioğlu söylüyor. Ama suçlanan kim, biziz. Kandil’deki teröristlerin CHP’yi veya Millet İttifakı’nı destekleyin diye açıklama yapması kimin işine yarar? Hiç düşündünüz mü? Hangi gerekçeyle bunları kim konuşturuyor? Bunların iyi analiz edilmesi lazım.”

"BU TOPRAKLARI UYUŞTURUCU BARONLARINA MEZAR EDECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, Adana’da düzenlenen Millet Buluşması’nda yurttaşlarla bir araya geldi. Uyuşturucu ile mücadele sözü veren Kılıçdaroğlu “Türkiye, özellikle son 10 yılda bütün uyuşturucuların merkezi haline geldi. İstanbul uyuşturucu baronlarının at koşturduğu bir yer. Öyle bir noktaya geldik ki uyuşturucu baronları da kendi hesaplaşmalarını Türkiye’de yapıyorlar. ‘Bu topraklarda onlara yer yok dememiz’ lazım. Onlara bu toprakları, eğer kalırlarsa söz veriyorum, vallahi billahi mezar yapacağım” dedi. “O uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Bu topraklarda yaşatmayacağım. Bu topraklara uyuşturucu getirenlere en ağır cezaların verilmesi için her şeyi yapacağım” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu “Bu kampanyada her şey konuşuldu ama uyuşturucu belası konuşulmuyor. Çünkü iktidar kanadı uyuşturucu baronlarından yana tavır aldı. Onlara her türlü desteği veriyor. Gencecik evlatlarımız zehirleniyor. Bunun hesabını soracağım, uyuşturucu baronlarının gözünü çıkaracağım ve bu topraklardan süreceğim” dedi.

MONTAJ VİDEOYA ERİŞİM ENGELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerde ve TV’lerde izlettiği, Kılıçdaroğlu ile PKK elebaşlarını ilişkilendiren sahte videoya mahkemeden erişim engeli geldi. Ankara Gazetecisi’nin ulaştığı karara göre; Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi videoyu paylaşan bir troll hesabın paylaşımının Kılıçdaroğlu’nun kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu gerekçesiyle erişime engellenmesine karar verdi. Karar, paylaşımın engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderildi. Son olarak AK Parti Sözcüsü Çelik videoya dair “Montajdır, şudur budur bunlar siyasette kullanılmaz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN