Adalet Partisi'nden Sinan Oğan iddiası: Erdoğan'ı desteklersek...

Adalet Partisi'nden Sinan Oğan iddiası: Erdoğan'ı desteklersek...

ATA ittifakından ayrılan Adalet Partisi lideri Vecdet Öz, Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklamadan önce kendisine Cumhur İttifakı'nı kastederek "Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz" dediğini iddia etti.

Sinan Oğan, ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Bu kararla dağılan ATA İttifakı'nın ortaklarından Adalet Partisi'nin Lideri Öz, katıldığı Cumhuriyet TV yayınında, Oğan'ın kararını açıklamadan önce kendisine Cumhur İttifakı'nı kastederek "Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz" dediğini öne sürdü.

"BENİM SİYASİ AHLAKIMA UYGUN DEĞİL DEDİM"

Öz, Oğan ile aralarında geçen konuşmayı şu şekilde aktardı:

"Ben sebebini sordum. Bana 'Hocam, yüzde 49 buçuk aldı AK Parti. Biz destek verirsek seçilme ihtimali yüksek. Bizim oylarımızdan az bir bölümü bile onların tekrar iktidara gelmesini sağlayacak. Orada yönetim kadrosunda da olabiliriz, yönetim içinde de olabiliriz' dedi. Ben de 'Biz AK Parti karşıtlığı üzerinden siyaset yapıyoruz. Biz muhalefetiz. Bir makam veriyor diye mi tercih edeceğiz? Benim siyasi ahlakıma uygun değil' dedim."

Oğan, basın toplantısında açıklamıştı
Oğan, düzenlediği basın toplantısında, "Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenleri de sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini talep ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPTI"

Vecdet Öz, ilk turda cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Sinan Oğan'ın ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararına sosyal medya hesabından, "Herkes kendine yakışanı yaptı" diyerek tepki göstermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN