Özpetek’ten Cannes’da ‘dijital yıldız avcısı’ çıkışı

Özpetek’ten Cannes’da ‘dijital yıldız avcısı’ çıkışı

Türk yönetmen Ferzan Özpetek, genç yeteneklere kendilerini dünyaya tanıtma fırsatı sunan yepyeni bir uygulamayı hayata geçirerek, dünyada bir ilke imza attı. OzApp adı verilen uygulamanın tanıtımı, Cannes Film Festivali’nde yapıldı. Uygulamanın aynı zamanda sürekli yayında olacak bir şov olduğunu söyleyen Özpetek, “Sosyal, fiziksel, coğrafi sınırları yok. En iyi oyuncu, şarkıcı, grup ya da yönetmene kendini gösterme, gençlere hayallerini gerçekleştirme olanağı sağlayacak” dedi.

SALİHA SULTAN

Hayatını İtalya’da sürdüren Türk yönetmen Ferzan Özpetek dünyada bir ilke imza attı. Netflix için çektiği ‘Nuovo Olimpo’ (Yeni Olimpos) filmi vizyona girmeye hazırlanan Özpetek, genç yeteneklere kendilerini dünyaya tanıtma fırsatı sunan yepyeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Mart ayında İtalya-Amerika Film ve Sanat Festivali’nde ‘Mükemmellik Ödülü’ne layık görülen yönetmenin OzApp adı verdiği uygulamanın tanıtımı Cannes Film Festivali’nde düzenlenen özel bir davette yapıldı. Yabancı basında da geniş yankı bulan sosyal yetenek uygulaması OzApp, usta yönetmenin girişimiyle dijital dünyada yerini aldı.

Profesyonel ve profesyonel olmayan aktörler, aktristler, şarkıcılar ve video yapımcıları için oluşturulan uygulama, Özpetek’in genç yeteneklerin becerilerini tanıtma ve uluslararası arenada kendilerine yer bulma imkanı yaratabilmeleri fikrinden doğdu. OzApp, ikonik İtalyan gözlük markası Persol’un ev sahipliğinde, sınırlı sayıda davetlinin katılımıyla Cannes’te gerçekleştirilen davette tanıtıldı. Dünya jet sosyetesinden isimlerin katıldığı lansmanda konuşan Persol’un marka direktörü Riccardo Pozzoli, Özpetek ile çalışmaktan onur duyduklarını söyledi. “Bu benzersiz uygulama ile gençlere imkan tanıyan Özpetek, yenilikçi ve yaratıcılığını kültürel ve sosyal büyümenin kuvvetli olduğu dijital dünyada da kanıtladı. Tüm dünyada gençlere akıllı ve gelecek odaklı bir uygulama armağan etti” dedi.Yönetmenin ikonik İtalyan gözlük markası Persol ile tanışması, resmi jürisinde yer aldığı 64. Venedik Film Festivali’nde ‘Persol’ stil ödülü aldığı zamana kadar uzanıyor.

GENÇ YETENEKLERİ HERKES İZLEYEBİLİR

Cannes’da gerçekleşen lansmanda yaptığı konuşmada, Persol ile heyecan verici bir işbirliği yaptıklarını söyleyen yönetmen Özpetek, OzApp’ın sürekli yayında olan bir şov olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Sosyal, fiziksel, coğrafi sınırları yok. En iyi oyuncu, şarkıcı, grup ya da yönetmene kendini gösterme fırsatı sunan bir uygulama. OzApp, gençlere hayallerini gerçekleştirme olanağı sağlıyor.” Yönetmen ayrıca, uygulama sayesinde genç yetenekler yapımlarda yer alma imkanı bulurken, izleyicilerin de farklı gösteriler izleyerek keyifli vakit geçireceklerini ifade etti.

24kr02-man1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN