Ama montaj ama şu bu

Ama montaj ama şu bu

Türkiye ikinci tura montaj tartışmasıyla gidiyor. Seçim sürecinde iktidarın ısrarla sürdürdüğü “Muhalefet, PKK ile işbirliği içinde” kampanyasının delili olarak gösterilen video görüntülerinin sahte olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting meydanlarında ve ekranlarda yayınlanan kayıtlar için “Ama montaj, ama şu, ama bu” diyerek yeni bir tartışma başlattı. Görüntülerin montaj olduğunun açığa çıkması başta Millet ittifakı olmak üzere bütün kesimlerin tepkisine yol açtı.

KURGU VİDEO DEFALARCA MİTİNG MEYDANLARINDA İZLETİLDİ

Seçimin başından beri kullanılan tahrik dili vaatlerin de asıl sorunların da önüne geçti. Muhalefet aleyhinde sahte broşürler kullanıldı. Terör örgütü elebaşının görüntülerinin kullanıldığı kurgu video ise büyük tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı sahte görüntüleri miting meydanlarında izletti. Toplumda oluşturulan sert kutuplaşma tehlikeli kıvılcımlara da yol açtı.

‘SAHTE GÖRÜNTÜLERLE ALDATILAN SEÇMENLER NE OLACAK’

Erzurum’da İBB Başkanı İmamoğlu’nun otobüsü taşlandı. Muhalefet partilerinin seçim ofisleri hedef oldu. Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle videosu var. Ama montaj ama şu ama bu” sözleri ise süreci vahim boyuta taşıdı. ‘Cumhurbaşkanı montajı kabul etti. Milyonlar sahte videolarla aldatıldı’ tepkileri yükseldi. Sandığa en büyük gölgenin düşürüldüğü belirtildi.

a2405krt01a-tum.jpg

"KANDİL’DEKİLERLE VİDEOSU VAR AMA MONTAJ AMA ŞU BU"

14 Mayıs sürecinde kullanılan ayrıştırıcı dil vaatlerin önüne geçti. Muhalefet aleyhinde sahte broşürler hazırlandı. Terör örgütü PKK elebaşının görüntülerinin kullanıldığı kurgu video Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından meydanlarda izletildi. Oluşan sert kutuplaşma Erzurum’da taşlı provokasyona dönüştü. Erdoğan’ın “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle videosu var. Ama montaj ama şu ama bu” sözleri ise yaşanan süreci daha vahim bir boyuta taşıdı. Muhalefetten “Cumhurbaşkanı montajı kabul etti” tepkisi gösterdi.

65 günlük 14 Mayıs’ın propaganda süreci boyunca Cumhur İttifakı paydaşları miting meydanlarında ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir dil kullandı. Muhalefet partileri terörle iliştirilip ağır ithamlar altında bırakıldı. Seçimin başından beri kullanılan tahrik dili vaatlerin de asıl sorunların da önüne geçti. Muhalefet aleyhinde sahte broşürler kullanıldı. Terör örgütü elebaşının görüntülerinin kullanıldığı kurgu video ise büyük tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı sahte görüntüleri miting meydanlarında izletti. Toplumda oluşturulan sert kutuplaşma tehlikeli kıvılcımlara da yol açtı. Erzurum’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun otobüsü taşlandı. Taşlı provokasyonda pek çok sivil yaralandı. Muhalefet partilerinin seçim ofisleri hedef oldu. Ancak ikinci tura 5 gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT ekranlarındaki Kandil videolarına ilişkin açıklaması gelinen süreci daha vahim bir duruma taşıdı.

"AMA MONTAJ AMA ŞU BU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinden önce düzenlediği tüm mitinglerde, CHP’nin ‘Haydi’ reklam filmine montaj ile PKK elebaşı eklenen videosuna ilişkin TRT’de katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Abdülkadir Selvi’nin “Kim ne ile video çekmiş” sorusuna Erdoğan “Kılıçdaroğlu, Kandil’dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar” dedi. Oluşan sessizliğin ardından Erdoğan “Ama montaj ama şu ama bu. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdi. CHP Genel Başkanı sırtını PKK terör örgütüne dayamıştır” ifadelerini kullandı.

MONTAJ VİDEOLARI KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT’deki “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle videosu var. Ama montaj ama şu ama bu” sözleri sonrası muhalefetten “Cumhurbaşkanı montajı kabul etti. Milyonlar sahte videolarla aldatıldı” tepkileri yükseldi. Sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılan sözlere ilişkin ‘Sandığa en büyük gölgenin düşürüldüğü’ yorumları yapıldı.

ABD’YE TÜRKEVİ ÇAĞRISI

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Büyük Rumeli Buluşması’ programında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi binası sabaha karşı saldırıya uğradı. Olaya tepki gösteren Erdoğan, ABD’li yetkililerin saldırganı bulmaları konusunda göreve çağırdı.

"ERDOĞAN BANA İFTİRA ATMAKTAN YORULMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT ekranlarında “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Ama montaj, ama şu, ama bu” sözlerine Kılıçdaroğlu’nun tepkisi sert oldu. CHP lideri “Ben iftiraya uğramaktan yoruldum, bu bana iftira atmaktan yorulmadı” dedi. Hatay’da ise yaptığı açıklamada “Montajlı görseller kullandığını itiraf etti. İftira karşısında Allah’a sığınıyorum. Rahmetli babam derdi ki, ‘Oğlum sen doğru dur, eğri duran belasını bulur’” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınına katıldı. Erdoğan “‘Konuşmanızda iki defa bunlarla video çekmişler’ dediniz. Ben onu tam anlayamadım. Yani kim, neyle video çekmiş?” sorusuna “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Anladınız mı? Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar. PKK’lılar videolarla bunlara destek verdiler” ifadelerini kullandı.

"YA RABBİ KİMİN KİRLİ OLDUĞUNU GÖSTER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter hesabından yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından Erdoğan’ın TRT yayınındaki yayın görüntülerini paylaşarak n bir hesabı alıntılayarak ‘montajcı sahtekar’ notuyla paylaştı. Kılıçdaroğlu, yaptığı diğer paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: “Ben iftiraya uğramaktan yoruldum, bu bana iftira atmaktan yorulmadı. Sen kimin temiz olduğunu, kimin kirli olduğunu herkese göster ya Rabbi. Amin”

"MANİPÜLE EDEMEYECEKLER MASKE DÜŞTÜ"

Kılıçdaroğlu ayrıca Twitter hesabında; 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu bu paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı: “İkinci turda kimseyi manipüle edemeyecekler. Tüm maskeler düştü, her şey gün gibi ortada. Gençler, kendilerini sahte muhalifle manipüle eden Erdoğan’ın hesabını kesecek. Cehennemin kapılarını kimin kapayacağı da artık netleşmiştir. Seçim sıfırdan başlamıştır. Haydi sandığa!”

MONTAJ GÖRÜNTÜLERİNİ İTİRAF ETTİ

Kılıçdaroğlu Hatay’daki Millet Buluşması’nda yaptığı konuşmada ise “Siyasete girmeden önce de ben bunu her yerde ifade ettim. Terörü her yerde her ortamda insanlık suçu olarak ilan ettim. Kim onlarla iş birliği yapıyorsa, kim musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin. Siyaset ahlaklı insanların işidir. Birbirimizi eleştiririz ama siyaset, rakibine iftira atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Daha dün televizyona çıkan kişi montajlı görseller kullandığını itiraf etti. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum. Rahmetli babam derdi ki, ‘Oğlum sen doğru dur, eğri duran belasını bulur.’” vurgusu yaptı.

"KUMPAS KAMPANYASI AYAKLARINA DOLANDI"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın montajlı görüntü açıklamalarına “Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, mitinglerde millete gerçek gibi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu videosunun montaj olduğunu canlı yayında itiraf etti. Bir Müslüman’a asla yakışmayan bu iftira ve kumpas kampanyası ayaklarına dolandı. Montaja, iftiraya ve kumpasa bu milletin ahlakı, vicdanı ve feraseti geçit vermeyecek” sözleriyle tepki gösterdi.

"ANNELERİN AHI BU MONTAJCILARI GÖNDERECEK"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Erdoğan’ın söz konusu sözlerine tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, paylaşımında iktidar tarafından 2018 yılında kendisinin olduğu iddia edilerek kamoyunun gündemine getirilen yüzü kapalı bir şekilde taş atan bir eylemcinin fotoğrafına da yer verdi. Kaftancıoğlu, paylaşımına şu notu düştü: “Montajcı değil sadece, kumpasçı aynı zamanda... 6 yıl önce fotoğrafı da Meclis kürsüsünden (yazık) kamuoyunun gündemine sokan kendisiydi. Sizlerin oyu ve benim annem de olmak üzere bütün annelerin ahı gönderecek bu montajcı, kumpasçıları... Karar Ver.”

CHP ERDOĞAN’IN ‘KURGU VİDEO’ SÖZLERİNİ YARGIYA TAŞIDI

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu hakkında yapılan montaj videolarla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik’in paylaşımı şöyle: “Montaj video ve görselleri paylaşan, üreten, dahası ürettirenlerle ilgili olarak gereğini yapıyoruz! Şikayet dilekçelerimizi verdik, vermeye de devam edeceğiz! Böylesi alçaklıkların hesabı elbette sorulacak! Hiç kimsenin yanına kâr kalmayacak.”

"BİR MÜSLÜMAN YALAN SÖYLER Mİ?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TRT ortak yayınında söylediği “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu. Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler” şeklindeki sözlerine Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Davutoğlu “Bir Müslüman, yalan söyler mi” dedi.

"28 ŞUBAT VE FETÖ YÖNTEMİ UYGULUYORLAR"

DEVA Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ali Babacan, KRT TV’de 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Seçimi İkinci Turu’na yönelik açıklamalarda bulunurken, Erdoğan’ın mitinginde ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun reklam filmine montajla PKK görüntüleri ekleyerek Millet İttifakı’nın kampanya filmi gibi göstermesini, seçim sonuçlarını ve ekonomideki gidişatı da yorumladı. İktidarı yalan siyaseti yapmakla suçlayan Babacan “Erdoğan iş başında olduğu sürece yoksulluk artacak, enflasyon yüksek gidecek, kur artacak. İktidar son haftalarda yalan siyasetine başladı. Ülkenin Cumhurbaşkanı, on binlerce insanın olduğu miting alanında koca LED ekranda montaj, aslında olmayan bir videoyu var gibi gösteriyor. Tam yalan siyasetinin ortasına düştüler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. ‘Ekonomi kötü, herkes yoksullaştı ama biz gidersek ülke bölünür. Başörtüne karışırlar’ diye yalan propagandayla vatandaşı maalesef aldattılar. Uyguladıkları sosyal medya teknikleri, troll orduları, video kesip biçmeler, algı operasyonları… Bunların tamamı FETÖ tekniğidir. Bunların tamamı 28 Şubat zihniyetinin tekniğidir. Şu anda bakıyoruz Erdoğan’ın sağı solu 28 Şubatçılarla dolu. FETÖ’den de metot öğrendiler, 28 Şubatçılardan da metot öğrendiler. O metotları yalan siyasetinde hoyratça kullanıyorlar. Biz de üzülüyoruz. İnsanımızın temiz yüreğini, hassasiyetlerini niye istismar ediyorsunuz?” dedi.

Ekonomiye de değinen Babacan “Ekonomide çok büyük bir çöküş geliyor. Karşımızda. Akıllarını başlarına almazsa, acilen ekonomi politikalarında değişiklik olmazsa çok büyük bir çöküş bizi bekliyor. Çok açık söyleyeyim; Erdoğan iş başında olduğu sürece bu ülkede yoksulluk artacak. Enflasyon yüksek gitmeye devam edecek. Döviz kuru daha da artacak. Döviz kurunu bastırmak istediğinde de piyasada karaborsada ayrı fiyat olacak. Tam bir bomba koydular sistemin ortasına. Kur Korumalı Mevduat 120 milyar dolara çıktı. Bu bomba ya patlayacak ya da bomba imha ekipleri gelecek ve yöneterek zararsız bir şekilde toprağın altına gömecek. Onlar biz olacağız” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN