Gram altın tahmini yatırımcıları yerinden oynattı! Dolar 23 olursa gram altın kaç olur? İşte heyecanlandıran tahmin...

Gram altın tahmini yatırımcıları yerinden oynattı! Dolar 23 olursa gram altın kaç olur? İşte heyecanlandıran tahmin...

Son yıllarda büyük bir atak yapan gram altın fiyatları cep yakıyor. 2023 yılında da yükselmeye devam eden gram altın fiyatlarına dair uzman isimlerden tahminler gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce ünlü ekonomist Tuna Kaya tarafından yapılan tahmin yatırımcıları salladı. Gelişmeleri açıklayan ekonomist doların 23 lirayı görmesi durumunda altın fiyatlarını paylaştı. İşte tüm detaylar...

Tarihi gram altın tahmini!

Ülkemizde sık sık değişen altın fiyatlarına dair tahminler her geçen gün yenilenmeye devam ediyor. Yapılan tahminler ile birlikte yatırımcılar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Ülkemizde büyük bir değer gören altın yatırımına dair gelişmeler yakından takip ediliyor.

Hem büyük yatırımcının hem de küçük yatırımcının ilgi odağı olan gram altın fiyatına dair ünlü ekonomist Tuna Kaya'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklamaları esnasında paylaştığı gram altın fiyat tahmini dudak uçuklatan cinsteydi.

Günboyu'nda yer alan habere göre ünlü Ekonomist Tuna Kaya tarafından yapılan açıklama ile birlikte ihracatçıların Merkez Bankası'dan dolar kurunu 23 lira olarak talep edildiği ve bu olayın gerçekleşmesi durumunda neler ile karışılacağımıza dair hesaplamalarını paylaştı. Bu olayın gerçekleşmesiyle birlikte gram altın fiyatının yeni bir rekor kıracağının da altı çizildi.

maxresdefault-1.jpg

Dolar fiyatı artarsa gram altın artar mı?

Dolar fiyatının artmasıyla birlikte altın fiyatlarında da yükseliş görülüyor. Son zamanlarda dalgalanmalara devam eden dolar/TL kurunda büyük bir hareketlenme bekleniyor. Döviz kurunda yaşanan büyük bir yükseliş ile birlikte gram altın fiyatında da büyük bir yükselişin görüleceği düşünülüyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya doların yükselmesine bağlı olarak gram altının hangi seviyelere yükseleceğini takipçileriyle paylaştı.

gold-2-6krp-cover.jpg

Dolar 23 olursa gram altın ne kadar olur?

Dolar kurunun 23 liraya yükselme ihtimaline dair açıklamalarda bulunan Tuna Kaya, Youtube kanalı üzerinden paylaştığı videoda tane tane açıkladı. Tuna Kaya tarafından yapılan açıklamaya göre ihracatçıların dolar için istediği rakam 23 lira seviyeleri olarak belirlendi. İhracatçıların belirtilen rakama ulaşması durumunda gram altın fiyatı 1.421 liraya yükselecek. Dolar kurunun 26 liraya yükselme durumunda ise 1612 olması tahmin ediliyor.

ONS altın fiyatının sabit olarak hesaplamalarını yaptığını söyleyen Tuna Kaya, bu kez de ons altın fiyatını da yükseltti. ONS altın fiyatının 2 bin 200 lira dolar kurunun ise 26 lira olduğu varsayımında ise gram altının 1839 lira olması bekleniyor." ifadelerinde bulundu. Tabi bunlar sadece varsayım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN