Gram altından 500 TL daha karlı denmişti… Evini arabasını satıp onu alıyorlar! Kuyumculardan uyarı geldi: "Yapmayın"

Gram altından 500 TL daha karlı denmişti… Evini arabasını satıp onu alıyorlar! Kuyumculardan uyarı geldi: "Yapmayın"

Kazancını ikiye katlamak isteyen vatandaşlar farklı yatırım araçlarına yönelirken altından daha karlı olan o araç gerçekten de karlı mı? Kuyumculardan uyarılar peş peşe geldi. Kar edeyim derken zarar etmeyin. Ucuz altın ve yüksek kar diyerek sakın almayın. İşte tüm detaylar…

Son günlerde vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih edilen kesme altın için Antalyalı Kuyumculardan uyarılarda peş peşe geldi. Üzerinde barkod ya da seri numarası olmayan altınlarda dolandırıcılık yaşanabileceğine dikkat çeken kuyumcu Çağrı Yılmaz, ucuz altın inanışının tamamen yanlış olduğunu belirterek kesme altını satmanın daha zor olduğuna değindi. İşte tüm detaylar…

ALMASI KARLI SATMASI ZARARLI

Antalya'da uzun süredir Kuyumculuk sektöründe bulunan Halil Güvençoğlu, İsrail ve Filistin arasında yaşanan savaş nedeniyle altın fiyatlarının yükseldiğini belirtti. Vatandaşın altında talebinin arttığını ifade eden Güvençoğlu, sektörde daha çok 24 ayar tasarruf altınlarının tercih edildiği söyledi. Kesme altına olan talebin arttığını ifade eden Güvençoğlu, kesinlikle önermediğinin altını çizerek bu ürünlerde patent ve seri numarasının bulunmadığını aktardı. Alırken kar edilse bile satarken birçok kuyumcunun almadığını ifade eden Güvençoğlu, 2 paket altın alınmasının daha sağlıklı bir durum olduğuna değindi.

altinlar.jpg

EV ARABA SATIP ALTIN ALIYORLAR

10 yıl içerisinde yapılan araştırmalar doğrultusunda en çok yatırım yapılan ve en çok kazandıran aracın altın olduğu belirtiliyor. Vatandaşların Yatırım için altın talep ettiğini belirten 25 yıllık kuyumcu Çağrı Yılmaz, “Evini arabasını satarak altın alan vatandaşlarımız var. Bu zamanlarda vatandaşlarımızın bilinçli olarak altın alması gerekiyor. Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yok. Kimse ucuz altın vaat edemez, sadece ayarı düşük altın olur. Kesme altına talep çok fazla var. Bu altın türü ayar düşüklüğüne çok müsaittir. Plaka olarak çekilip üzerinde herhangi bir damga olmadığı için kandırmaya müsait bir durum oluyor. 24 ayar altın normalde 995 milyem olması gerekirken bunu 970 milyem yapan bir atölye kesme altın 24 ayar olarak satabilir. Bunun kaç milyem olduğunu anlamak çok zor. Bunu en iyi kuyumcu bile anlamaz” uyarılarında bulundu.

kesme-altin.jpg

Kesme altın nedeniyle birçok şikayetin gündeme geldiğini ifade eden Yılmaz, vatandaşların kandırıldığını söyleyerek kimsenin farkına varmadığını aktardı. Gelen altınların atölyede 5 dakika ateşe tutularak ya da asit aracılığıyla kontrol edildiğini ifade eden Yılmaz, kesme altını satmanın daha zor olduğuna değindi. Satıcının da ne olduğunun farkında olmadığını belirten Yılmaz, paketli altında seri numarası bulunduğunu işaret ederek üretici firmasına kadar her şeyin belirli olduğuna dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN