Bakan Nebati: Doğru yoldayız, güçlü bir şekilde gidiyoruz

Bakan Nebati: Doğru yoldayız, güçlü bir şekilde gidiyoruz

Yalova’da bir lojistik merkezinin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, iş insanlarına ’kendinize güvenin’ çağrısı yaptı. Nebati, "İyi yoldayız, doğru yoldayız, güçlü bir şekilde gidiyoruz. Söylediklerimiz birileri tarafından manipüle edilebilir. Ama siz bizi anlıyorsunuz biz sizi anlıyoruz. Dünya da anlayacaktır." dedi. Bakan Nebati, milletin ekonomi tetikçilerine de asla prim vermeyeceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, LCWaikiki’nin Yalova’daki lojistik merkezinin açılışında konuştu. Türk milletinin kumpaslara ve kirli darbe girişimine geçit vermediğini belirterek, “Milletimiz ekonomi tetikçilerine de asla prim vermeyecektir. Bu odaklar milletimizin karşısında hiçbir başarı elde edemeyeceklerini çok iyi biliyor. Tüm olumsuz küresel şartlara rağmen inançla ve ter dökerek kaydettiğimiz başarıları sindiremeyen çıkar odakları ve onların gürültücü elemanları bugün hop oturup hop kalkmaya devam ediyorlar” dedi.

"TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDERKEN YALOVA'DA KALKINIYOR"

Bakan Nebati, Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin teknik olarak resesyonda olduğunu, Batı ülkelerindeki faiz artırımının tüm dünyayı resesyon ve uzun süreli durgunluğa ittiğini kaydetti. Geçen yıl 2,1 milyon istihdam artışı sağlandığını hatırlatan Bakan Nebati, “İstihdam artışı OECD artışında istihdamını en fazla arttıran ülke olmayı başarmıştır. Salgında küresel ticaret bazı korumacı politikalar ve tedarik zincirindeki aksamalardan negatif etkilense de Eylül 2022 itibariyle 252,6 milyar dolar ile yeni bir rekor seviyesine ulaşmıştır. Türkiye büyümeye kalkınmaya devam ederken Yalova’mız da büyümesini ve kalkınmasını sürdürüyor. Bugün burada yatırım alanında öncü sektörlerden tekstil ve hazır giyim firmalarından birinin lojistik merkezinin açılışı için buradayız. Ülkemizin üretim ekonomisi olma hamlesine sektörün katkı sağlayacağına yeni fırsatları değerlendireceğine inancım tamdır” diye konuştu.

nebati2.jpg

'DOĞRU YOLDAYIZ, GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİDİYORUZ'

İş adamlarına ’kendinize güvenin’ çağrısı yapan Bakan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:

“Son yıllarda istihdamda ihracat ve büyümede elde ettiğimiz başarılar diğer ülkelerle kıyaslandığında parmakla gösterilecek niteliktedir. Kendinize güvenin. İyi yoldayız, doğru yoldayız güçlü bir şekilde gidiyoruz. Söylediklerimiz birileri tarafından manipüle edilebilir. Ama siz bizi anlıyorsunuz biz sizi anlıyoruz. Dünya da anlayacaktır. Çağrılar bu ülkeden çıkan çağrılarla aynı frekansta buluşacak. Buna inancımız tamdır. Tüm olumsuz küresel şartlara rağmen inançla ve ter dökerek kaydettiğimiz başarıları sindiremeyen çıkar odakları ve onların gürültücü elemanları bugün hop oturup hop kalkmaya devam ediyorlar. Elde ettiğimiz tüm kazanımların üstünü örtmek için sürekli gündemi çarpıtacak yeni malzeme arayışında olmaya devam ediyorlar."

"MİLLETİMİZ GEÇİT VERMEYECEK"

Bakan Nebati şunları kaydetti:

Bu zevat mevcut küresel gerçekler ve ülkemizin kendine özgü şartlarını analiz edip somut projeler koymak bir yana çarpıtılmış açıklamalar ve ucuz algı haricinde gayret göstermiyorlar. 20 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ayağa kalkan özgüvenini yeniden kazanan milletimiz sinsi kumpaslara ve kirli darbe girişimlerine nasıl geçit vermediyse ekonomi tetikçilerine de asla prim vermeyecektir.

"TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ DÜNYAYA ÖRNEK TEŞKİL EDECEK"

Türkiye ekonomi modelinin dünyaya örnek teşkil edeceğini kaydeden Bakan Nebati, “Biz teorisinden de uygulamasından da çıktılarıyla da Türkiye ekonomi modelinin sadece Türkiye’ye değil dünyaya örneklik teşkil edeceğini, sancılı dönemin tüm dünyanın sancılı geçtiği bu dönemi en iyi şekilde geçeceğimizi biliyoruz, inanıyoruz ifade ediyoruz. Büyüyeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, istihdam sağlayacağız. Ülkeyi büyüterek 21. Yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN