İmamoğlu'ndan Bakan Nebati'ye 'epistemolojik kopuş'lu çağrı: Bu imzayı atın sayın bakan

İmamoğlu'ndan Bakan Nebati'ye 'epistemolojik kopuş'lu çağrı: Bu imzayı atın sayın bakan

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, imza atılmadığı için bekleyen metro çalışmalarıyla ilgili yaptığı paylaşımına Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin tartışmalara neden olan sözlerini eklemesi dikkat çekti. İmamoğlu paylaşımında, "Nöroekonomi, heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş vs bu imzayı atın Sayın Bakan. Ataşehir Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen hafta düzenlenen Ekonomik Dönüşüm Zirvesi ve Yeni Paradigmalar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduklarını ancak Bakan Nebati'nin imza atmaması nedeniyle çalışmaya başlayamadıkları yönünde bir paylaşım yaptı. İmamoğlu'nun söz konusu paylaşımında Bakan Nebati'nin tartışma konusu olan sözlerini kullanması dikkat çekti.

'EPİSTEMOLOJİK KOPUŞ'LU ÇAĞRI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Nöroekonomi, heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş vs bu imzayı atın Sayın Bakan. Ataşehir Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor. İstanbul'un kalbine kocaman Finans Merkezi yapılıyor ama metrosu yok. Zarar, ziyan, yazık, günah.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN