Hazine'den altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına ihraç

Hazine'den altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasına ihraç

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcıları hedefleyen yeni bir yatırım aracı olan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcıları hedefleyen yeni bir yatırım aracı olan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, doğrudan satış yöntemiyle gerçekleştirilen bu ihraçlar kapsamında toplamda 16 bin 975 kilogram altın karşılığı altın tahvili ve 24 bin 439 kilogram altın karşılığı altına dayalı kira sertifikası ihraç edildi.

Altın tahvili ihracı, 21 Şubat 2024 valörlü olup, 18 Şubat 2026 itfa tarihine sahiptir. Bu tahvillerin kupon ödemeleri altı aylık dönemlerde yüzde 1 oranında gerçekleştirilecek. Diğer yandan altına dayalı kira sertifikası ihracı da aynı valör ve itfa tarihine sahiptir. Bu sertifikaların da altı aylık dönemlerde yüzde 1 kira ödemesi yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu yeni yatırım araçlarını sunması, yatırımcıların çeşitlendirilmiş ve güvenli bir şekilde portföy oluşturmasına olanak tanıyacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN