'Hepsi anlaştı' diyerek altında yeni seviyeyi açıkladı! Altını en iyi bilen isim en büyük endişesini duyurdu

'Hepsi anlaştı' diyerek altında yeni seviyeyi açıkladı! Altını en iyi bilen isim en büyük endişesini duyurdu

Kıymetli metaller ve finans piyasalarının bilirkişisi İslam Memiş, altın spekülatörlerine dair önemli uyarılarda bulunarak, "Bütün imkanlarını son noktasına kadar seferber edecekler" dedi.

Altın ve döviz piyasalarının uzmanı İslam Memiş, dünya çapındaki merkez bankalarının mesajlarını inceleyerek altın yatırımcılarını aydınlatıcı uyarılarla donattı.

Tüketim ve yatırım eğilimlerinin değiştiği bu dönemde, binlerce yeni yatırım enstrümanının ortaya çıkmasına rağmen, altın, her çağın güvence noktası olarak ve yatırımcıların favorisi olarak varlığını sürdürüyor.

Buna karşın, altın spekülatörleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından dünya genelinde uygulanan katı para politikaları sebebiyle beklediği yükselişi henüz yakalayamamış durumda.

2023 yılına yükselişle giriş yapan altın, yılın ilerleyen aylarında dalgalı performansıyla sıkı bir pariteye hapsolmuş durumda, sene boyunca beklenen yaz ayı sonlarında beklenen yükseliş atağı, yerini kötümser bir atmosfere bırakmış durumda.

1-021.jpg

PİYASALARDAKİ BELİRSİZLİK ARTTI

Haziran ayında 15 aylık faiz artırım sürecini noktalayan Fed, altında yükseliş için umut yaratmış olsa da, temmuz toplantısında gerçekleşen 25 baz puanlık faiz artışı ve Fed başkanı Powell'ın gelecek aylara yönelik faiz silahını kullanacaklarına dair yaptığı konuşma, altın spekülatörlerinde soru işaretlerinin çoğalmasına sebep oldu.

Türkiye'nin emtia piyasalarındaki deneyimli ismi İslam Memiş, son toplantı ve ardından yapılan açıklamalarla birlikte ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkenin kurumlarının 2024 yılında da sıkı para politikalarını sürdürebileceğini dile getirdi.

MEMİŞ'İN ALTIN SPEKÜLATÖRLERİNE YÖNELİK UYARILARI İSE ŞU ŞEKİLDE:

"Ons altın sıkı bant genişliğinde seyretmeye devam ediyor. Piyasalarda belirgin bir kararsızlık söz konusu. Bu hafta Fed, 25 baz puanlık bir artış gerçekleştirmiş olsa da bir belirsizlik unsuru da beraberinde geldi. Yine merkez bankalarını izlemeye devam edeceğiz.

Merkez bankaları bu hafta bir mesaj verdi, hem Fed, hem ECB hem de TCMB, bizi gözlemeye devam edin, kararları biz alacağız. Hangi veri gelirse, o verilere göre yeni bir eylem alacağız mesajını verdiler.

'PİYASAYI BIÇAK SIRTI BIRAKMIŞ DURUMDALAR'

Kapıları açık bıraktıkları için de piyasayı bıçak sırtı bırakmış durumdalar. Dünya genelindeki bütün merkez bankaları kontrollü ve anlaşmalı bir şekilde bu süreci yönetiyor. Piyasaları elden bırakmadılar. Benim endişem, 2024 yılında da merkez bankalarının bu kontrollü süreci devam ettireceği yönünde.

Çünkü 2024 yılında da geçici bir enflasyon, geçiştirebileceğimiz bir enflasyon durumu yok. Hatta 2023 yılının son çeyreğinde hızla geri dönüş yapacak, yükseliş trendine geçecek bir enflasyon öngörüyorum.

2-006.jpg

ALTININ ÖNÜNÜ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Gerçek enflasyonla mücadele kolay olmayacağı için, merkez bankaları da hazır bir bahane bulmuşken tüm imkanlarını sonuna kadar kullanacaklar. Bugünkü koşullarda, 2024 yılında da merkez bankalarının piyasaları manipüle etme, baskı yapma ve altının yolunu kapatma çabası sürdüreceğini düşünüyorum.

Bu durum beni kaygılandırıyor, özellikle yatırımcılar adına. Ons altında ağustos ayı ile ilgili, 2000 dolar seviyesinin üzerinde atakların yaşanacağına dair tahminim devam ediyor. 2020, 2040, 2057 gibi yukarıda hedeflerimiz mevcut.

'KİŞİSEL OLARAK POZİSYONUMU BU NOKTADA SONLANDIRDIM'

Büyük ihtimalle 2000 dolar seviyesini aşacağız diye düşünüyorum ve ben kişisel olarak pozisyonumu bu noktada sonlandırdım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN