Her aileden bir kişi başvuracak! Az önce duyuruldu: Ödemeler PTT’den alınacak

Her aileden bir kişi başvuracak! Az önce duyuruldu: Ödemeler PTT’den alınacak

Acil paraya sıkışan vatandaşların yardımına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koşuyor. 12 ay boyunca yapılacak ödemeler kapsamında her haneden bir kişinin başvuru yapması yeterli olacak. İşte bakanlık ödeme detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı Haziran ayında da hız kesmeden devam ediyor. Hane içerisinde kişi başına düşen aylık gelir kapsamında yapılan ödemeler için detaylar paylaşıldı. Başvuru yapan ve başvurusu onaylanan ailelere 1.250 TL ödeme yapılacağı aktarıldı. İşte bakanlık ödeme detayları…

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde sağlanan destek ödemeleri için açıklamalar peş peşe geldi. Aile Destek Programı ile birlikte vatandaşların yardımına koşan bakanlık yardım tutarlarında değişiklik yapıldığını açıkladı. Bu kapsamda hane içerisinde kişi başına düşen aylık gelir düzeyinde yapılan ödemeler şu şekildedir:

  • 450 TL ve altı olanlar 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar 1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar 850 TL alacak.

para-vermek.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal destek ödemeleri için açıklamalar peş peşe geldi. Aile Destek Programı’na başvuruda bulunacak kişilerden istenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
  • Mavi Kart sahibi olması,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,
  • 18 yaşından küçük olmaması,
  • Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunmaması şartlarının sağlanması gerekiyor.

para-almak1.jpg

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Aile Destek Programı için başvuruda bulunacak vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini yapması gerekiyor. Online olarak yapılamayan işlemler için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN