Her aileden bir kişiye ödenecek! Başvurular açıldı: 1250 TL yardım yapılacak

Her aileden bir kişiye ödenecek! Başvurular açıldı: 1250 TL yardım yapılacak

Aile Destek Paketi ödemeleri devam ediyor. Bu ay da yapılan ödemelere ilişkin açıklama yapıldı. 1250 TL yardım için bir aileden yalnızca bir kişiye ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Aile destek ödemeleri her ay yapılmaya devam ediliyor. Mayıs ayı ödemelerinin tamamlandığı Aile Destek Paketi ödemeleri hizmetinde asgari ücretten daha düşük geliri olan aileler 1250 TL'ye varan ödemeler alabiliyor.

KİME NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı’nın yaptığı ödeme miktarları kişi başına düşen aylık gelire göre değişiyor. Bu gelir aralıklarına göre ödemeler şu şekilde yapılıyor:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

2023 Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yaptığı açıklama doğrultusunda yapılmaya başlandı. Mart ayı ödemeleri 9 Mart tarihinde hesaplara yatırılmıştı. Nisan ayında ise bayram nedeni ile erken yatırıldı. Mayıs ayı ödemeleri de yapıldı ancak Haziran ayı ödemeleri de yapıldıktan sonra temmuz ayında ödeme yapılmayacağı bildirildi.

ÖDEMELER HAZİRAN’DAN SONRA DEVAM ETMEYECEK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ödemeler Haziran ayında sona erecek. Bakanlık'tan şu açıklama yapıldı.

“850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konusu destek programı sona erecektir”

KİMLERE VERİLMİYOR?

Aile Destek Programına başvuran kişinin Türk vatandaşı olmaması, Mavi Kart sahibi olması, yerleşim adresinin yurt dışında olması, 18 yaşından küçük olması gibi durumlarda bu hizmetten yararlanamıyor.

Ayrıca hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvuruların değerlendirmeye alınamayacağı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN