Her söylediği doğru çıkan uzman açıkladı! Asgari ücretle ilgili öyle bir tahmin verdi ki işçiler hayal kırıklığına uğrayacak

Her söylediği doğru çıkan uzman açıkladı! Asgari ücretle ilgili öyle bir tahmin verdi ki işçiler hayal kırıklığına uğrayacak

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücret zammında. Yeni rakamı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. Kulislerden yeni rakamla ilgili bir çok tahmin gelirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok kritik bir açıklama geldi. Her söylediği doğru çıkan İslam Memiş, asgari ücretle ilgili rakam vererek tahminde bulundu. İşçiler bu rakamla hayal kırıklığına uğrayacak, kimse bunu beklemiyordu. İşte asgari ücret zammı ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...

Asgari ücret zammında bugün dananın kuyruğu kopuyor. Tüm gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmiş durumda. Asgari ücretin açıklanmasına kritik saatler kala Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir tahmin geldi. Asgari ücret ile ilgili öyle bir tahmin verdi ki işçiler hayal kırıklığına uğrayacak. Peki asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı açıklandı mı? Asgari ücrette son durum ne? İşte detaylar...

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca kişi beklediği asgari ücret zammı bugün açıklanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen 3 toplantı sonrası bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ekranlara çıkarak yeni asgari ücret rakamını açıklayacak. Tüm ülke gelecek olan habere kilitlenmişken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir tahmin geldi.

İSLAM MEMİŞ İLK KEZ RAKAM VERDİ

Piyasada yaptığı tahminlerle tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, asgari ücret için ilk kez rakam verdi. İslam Memiş açıklamasında, "Bugün asgari ücret açıklanacak, kişisel tahminim 8.000 lira civarında. 8.100 olabilir ama ben 8.000 olarak bunu kafama yerleştirdim. 9000 lira isteyeceğiz diyenler olacaktır, işverene maliyete baktığımızda olumlu karşılığı olacağını tahmin etmiyorum. Hem EYT var hem asgari ücret var. Bu dengeler nasıl sağlanacak, devletin işi oldukça zor ama bir şekilde üzerinden kalkacaklar" ifadelerini kullandı.

hghggh-6.jpg

"HER İKİ TARAFTA MUTLU DEĞİL"

Şuan ki ekonomik şartlarda her iki tarafından mutlu olmadığını belirten İslam Memiş, "Asgari ücret zammını 8 bin lira alacak olanlar da hayat pahalılığını istemiyorlar. Alım gücü azalmış. Bunu alıp da apartmanlar, evler almayacak. Alım gücüyle alakalı. Geçimini sağlayacak insanlar. Her iki taraf da mutlu değil" dedi.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

2023 yılında uygulanacak asgari ücret zammı, 22 Aralık 2022 Perşembe günü açıklanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün saat 12.00 civarında 2023 yılının yeni asgari ücret rakamını açıklanacağı öğrenildi. Asgari ücretin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında işçi ve işverenlerle beraber açıklanması bekleniyor.

BAKAN BİLGİN: MAALESEF SONUÇ ALINAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından önde bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücret için 4. toplantı belli mi?" sorusuna "Henüz belli değil. Görüşmeler devam ediyor, maalesef dün sonuç alınamadı" yanıtını verdi.

gfgfgf-28.jpg

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın, çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN