Herkes harıl harıl altın alıyor! Altında asıl fırtına şubat ayında kopacak, kuyumcular fiyatına kadar açıkladı

Herkes harıl harıl altın alıyor! Altında asıl fırtına şubat ayında kopacak, kuyumcular fiyatına kadar açıkladı

Altın fiyatları düşecek mi tedirginliği yaşayanlara kuyumcu esnafından cevap geldi! Herkes harıl harıl altın alıyor! Piyasayı değerlendiren kuyumcular asıl fırtınanın şubat ayında kopacağını söyledi. Fiyatına kadar açıkladı...

Altın piyasasında durağan fiyatlamalar devam ederken, yatırımcılar ve altın sahipleri fiyatların ne zaman yükseleceğini merakla bekliyor. Altın piyasasının nabzını en iyi tutan kuyumcu esnafları, yaşanan durumu değerlendirerek altın fiyatlarının ne zaman yükselebileceği hakkında önemli bilgiler verdi.

1-gram-altin-fiyati-ne-kadar2.gif

Türkiye'de geleneksel bir yatırım aracı olan altına olan ilginin devam ettiğini belirten kuyumcu esnafı, yastık altındaki altın birikimlerinin ekonomiye kazandırılmadığına dikkat çekti. Ancak kişisel yatırımlarda büyük bir öneme sahip olan altın, son günlerde yaşanan durağanlık nedeniyle yatırımcıları endişelendiriyor.

ŞUBAT AYINDA 2.250 TL OLACAK

1-gram-altin-fiyati-ne-kadar.webp

Uzun yıllar Kapalıçarşı'da kuyumculuk yapıp, altın piyasasının nabzını en yakından tutan kuyumcu esnaflarından Malik Erkasap, altının son durumunu şöyle değerlendirdi:

“Altında son günlerde durağan bir durum var. Ancak bu geçici bir fiyatlama diyebiliriz. İşler tersine dönmüş olsa sert düşüşler olur ama böyle bir durum yok. Ons altın 2.000 doların üzerinde kaldıkça altında sorun yoktur. Hatta bu düşüşler alım fırsatı bile olabilir. Şunu açıkça ifade edelim ki altın alımları yoğun bir şekilde devam ediyor. Altın satan müşterimiz neredeyse yok ama alan müşterimiz çok. Bu kadar talep varsa insanlar güveniyor demektir. Piyasa da bu güveni fiyatlıyor. Gram altının kuyumcu fiyatı bu yüzden düşmüyor.

Altın fiyatları ay sonuna kadar bu şekilde devam eder. Ancak Şubat ayında yükselişler olacağını tahmin edebiliyoruz. FED faiz kararı var ve o belirsizlik nedeniyle yükselişler gerçekleşemiyor. Gram altını Şubat ayında 2.250 TL’den satmaya başlarız. Bu fiyat ay sonuna doğru görülür. Altında bekleyen kaybetmez.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN