Herkes hesaplarını kontrol etsin! Ekim ayında 5.098 TL yatırılıyor: Sakın gözden kaçırmayın

Herkes hesaplarını kontrol etsin! Ekim ayında 5.098 TL yatırılıyor: Sakın gözden kaçırmayın

Eylül ayının tamamlanması ile birlikte Ekim ayı ödemeleri de araştırılmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler için açıklamalar peş peşe geldi. İşte bakanlık ödeme detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yapılan ödemeler için araştırmalar devam ediyor. Belirli tarih aralığında gerçekleştirilen ödemeler kapsamında Ekim ayı ödeme listeleri merak ediliyor. Engelli, hasta ve yaşlı vatandaşların aldığı evde bakım maaşı ödemeleri için kapsamında ödemelerin yatırılıp yatırılmadığı konusu akıllarda soru işareti oluşturuyor. İşte bakanlık ödeme detayları…

EVDE BAKIM MAAŞI YATIRILDI MI?

2023 yılı Ekim ayı evde bakım maaşı ödemeleri kapsamında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen bakım maaşı ödemeleri haziran ayı itibariyle yatırılmadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen ödemelerin önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılması bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılmaktadır. Ödeme tarihleri ise illere göre değişiklik gösteriyor.

para-almak-2.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR YATIRILIYOR?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memur ve emekli maaşlarına zam yapıldı. Büyük tarafından açıklanan veriler dikkatle takip edilirken 6 aylık enflasyon rakamı %17,55 olurken SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları ise %19,77 oranında arttı. Bu kapsamda evde bakım maaşı ödemelerine %17,55'lik bir zam yapılırken toplam ödeme tutarı ise 5.098 TL oldu.

para-vermek.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından yapılan evde bakım maaşı ödemeleri için SMS veya e-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden pek çok işlem online olarak yapılırken sisteme giriş yaptıktan sonra "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından ödeme detaylarınızı öğrenebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN