Herkes kışa hazırlığını yapsın! Dev zamlar kapıda! Doğalgazın adı bile tarih oldu: Herkes sobalara dönüş yapacak

Herkes kışa hazırlığını yapsın! Dev zamlar kapıda! Doğalgazın adı bile tarih oldu: Herkes sobalara dönüş yapacak

Ağustos ayının tamamlanması ile birlikte sonbahara giriş yapılacak. Soğukların görünmesi ile birlikte doğalgaza sarılan vatandaşlara kötü haber peş peşe geldi. Rusya-Ukrayna savaşının etkileri doğalgaz fiyatlarına yansıyor. Bu fiyatlardan sonra herkes sobalara dönüş yapacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken krizin etkileri de Avrupa'yı vurdu. Rus kızının tedarikinin azalmaya devam etmesi enerji krizini de beraberinde getiriyor. Rusya'da gaz sıkıntısının yaşanması fiyatlara da zam olarak yansıyacak. İstanbul'da doğalgaz faturalarına 5 taksit dönemi başladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

DOĞALGAZ FİYATLARI ARTACAK

Yaşanan kriz sonrasında fiyatlardaki artışların Türkiye'de oluşturacağı gaz zammının TFF’de Eylül vadeli kontratlarda megawatsaat başına gaz fiyatının gün içerisinde %23,7 artarak 38,4 Euro'ya çıktığını gösteriyor.

dogalgaz-2.jpg

Alman enerji şirketi E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Leonhard Birnbaum, şirketin 6 aylık bilançosunu açıkladı. Gerçekleştirilen toplantıda detayları paylaşan Birnbaum, Avrupa'nın Rusya'dan doğalgaz ithalatının hızlı bir şekilde düşüşe geçtiğini duyurdu. Bu nedenle toptan enerji piyasalarındaki fiyatların yakın gelecekte yüksek olacağını işaret eden Birnbaum, fiyatların yükselişe geçmeye başladığını da belirtti.


Avrupa'nın doğalgaz arzında Rusya gazında azalmaya gitmesi ile birlikte enerji krizinin de henüz sona ermediği belirtildi. Birnbaum, Avrupa'da Rus doğal gazının yerine daha pahalı olan sıvılaştırılmış doğalgaz kullanıldığının altına çizdi. Yaşanan durumun Avrupa'daki gaz fiyatlarını Asya'daki fiyat seviyelerine yükselttiği görülmektedir.

dogalgaz-yakmamak.jpg


Bunun yanı sıra Gas Infrastructure Europe verileri kapsamında Avrupa'daki gaz depolarının doluluk oranının 6 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla %87,7'ye çıktı ve oranların bir Kasımda %90 doluluğa ulaşma hedefinin bulunduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN